Από το τίποτα, στα… όλα: Η Ελλάδα ζητά από την FIA πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020

Από το τίποτα, στα… όλα: Η Ελλάδα ζητά από την FIA πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020

Στην... πείνα η χώρα από το 2013

Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), ανακοινώθηκε ότι, η χώρα μας ζητά από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), όχι ένα, αλλά πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του Ράλι Ακρόπολις και του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις για το 2020.

Η περασμένη Τετάρτη (31/7) ήταν η καταληκτική ημερομηνία της FIA, προς τους εκπροσώπους (delegates) κάθε χώρας, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης διεθνών αγώνων αυτοκινήτου στην επικράτειά τους. Οι διεθνείς αγώνες τους οποίους αιτήθηκε η ΟΜΑΕ είναι οι ακόλουθοι:

• Ράλι Ακρόπολις
• Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (Sporting και Regularity)
• Ράλι ΔΕΘ
• Ανάβαση Διονύσου
• Ανάβαση Πηλίου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2020 δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα προκύψουν αργότερα φέτος, βάσει του προγραμματισμού της FIA για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η στήλη, αν και θεωρεί υπεραισιόδοξο το αίτημα, ευελπιστεί ότι, κάποια στιγμή, αν όχι αγώνα του WRC, κάτι διεθνές θα πρέπει να πάρει και η χώρα μας από τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, καθώς ουσιαστικά είναι στην... πείνα από το 2013 που το Ράλι Ακρόπολις τέθηκε εκτός WRC.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...