Με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ το Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ το Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Ακριβώς δυο μήνες μετά την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις 2021, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, πλαισιωμένος από στελέχη της Motorsport Greece, έδωσε την πρώτη ενημέρωση για το Ράλλυ Ακρόπολις 2022 (8-11/9/22), που ήδη ετοιμάζεται. Ο κ. Αυγενάκης στο πρόσωπο του οποίου για πρώτη φορά φάνηκε η ουσιαστική διάθεση ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει υπό την προστασία της αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας αθλητική/πολιτιστική εκδήλωση, έκανε μια αποτίμηση των φετινών πεπραγμένων, αλλά και έδωσε το στίγμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Επίσης, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στη διεξαγωγή Συνεδρίου, στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα, ενώ προσκεκλημένοι από τη FIA, τον Promoter του θεσμού και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη, υβριδική μέρα του θεσμού γενικότερα, και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα.

Η ευχάριστη είδηση για τον κόσμο που παρακολουθεί μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι το ότι η απόλυτα επιτυχημένη Υπερειδική διαδρομή της Πλατείας Συντάγματος με την οποία άνοιξε η αυλαία του φετινού Ακρόπολις, αντικαθίσταται το 2022 με Υπερειδική εντός του κυρίου Σταδίου ΟΑΚΑ, όπως είχε γίνει και το 2005 με απίστευτη επιτυχία (σχεδόν 70.000 θεατές).

Επιπλέον, ο «εθνικός μας αγώνας» πέρα από το στενό αγωνιστικό πλαίσιο, διευρύνει το κοινωνικό του πρόσωπο με οργάνωση δράσεων Οδικής Ασφάλειας, που αρχίζουν σε λίγες ημέρες, θα διαρκέσουν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα γίνουν με συνεργασία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Motorsport Greece και της αθλητικής οικογένειας. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η «ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα», όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και σε συνέχεια της δέσμευσης του Υφυπουργείου Αθλητισμού για συνολική αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA. Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Σαν αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με ίδια αυτοκίνητα (τετρακίνητα Ford Fiesta Rally 3).

Τέλος, το παράδειγμα του Ράλλυ Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία μεγάλη διεθνής διοργάνωση, ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει και πρόκειται να προβάλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του.

Νίκος Τσάδαρης