Βραβείο Good Design στο Nissan Leaf

Βραβείο Good Design στο Nissan Leaf

Αφορά τον σχεδιασμό και τις καινοτομίες του

Το νέο Nissan Leaf κατέκτησε το  περίφημο χρυσό Βραβείο Good Design (Αυστραλία)  στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων, ως αναγνώριση του εξαιρετικού του σχεδιασμού και της καινοτομίας του.

Το Good Design Australia αξιολόγησε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan σύμφωνα με ένα αυστηρό σύνολο κριτηρίων σχεδιασμού που καλύπτουν  τους τομείς του «καλού σχεδιασμού», της «καινοτομίας του σχεδιασμού» και της «επίδρασης του σχεδιασμού». Για να κερδίσει το Βραβείο Good Design, το Leaf έπρεπε να αποδείξει την υπεροχή του σε όλους τους τομείς και να πείσει τη Κριτική Επιτροπή, για την αξία αυτής της αναγνώρισης.

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την προσέγγιση της μάρκας στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά και τις προόδους που έγιναν μεταξύ των γενεών και τις αμφίδρομες δυνατότητες φόρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Leaf (διαθέσιμο και στην Ελλάδα από 32.990€)  συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.