Nissan: Η νέα επένδυση στην The Mobility House

Nissan: Η νέα επένδυση στην The Mobility House

Στόχος, η επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στην The Mobility House, μια τεχνολογική εταιρεία που παρέχει μια πλατφόρμα για την ενσωμάτωση μπαταριών οχημάτων σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας έξυπνες λύσεις φόρτισης, ενέργειας και αποθήκευσης.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη  στο χαρτοφυλάκιο της Alliance Ventures, ούσα στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξής της και αντιπροσωπεύοντας επιχειρηματίες που επενδύουν στην πρωτοπορία των συστημάτων επόμενης γενιάς, για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η The Mobility House, έχει βάσεις σε Γερμανία και Ελβετία, καθώς και στην Silicon Valey της Καλιφόρνιας.

Οι εταιρείες μέλη της Συμμαχίας και το The Mobility House έχουν ήδη ξεκινήσει πολλά έργα μαζί. Για παράδειγμα, μέσω της συνεργασίας με το The Mobility House, το Nissan LEAF ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε σε ένα έργο V2G, στο Hagen της Γερμανίας. Σε συνεργασία με το Groupe Renault, το The Mobility House θα διαθέσει στην αγορά τα μεγαλύτερα συστήματα σταθερής αποθήκευσης ενέργειας που κατασκευάζονται με ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων στην Ευρώπη και θα συνεισφέρει μέσω της έξυπνης ενεργειακής πλατφόρμας για να καταστήσει το πορτογαλικό νησί Porto Santo, κοντά στη Μαδέρα, το πρώτο «έξυπνο νησί» στον  κόσμο.

Η επένδυση στo The Mobility House, έρχεται να προστεθεί σε άλλες  έντεκα επενδύσεις της Alliance Ventures, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, όλες με έμφαση στο μέλλον της κινητικότητας.

Νίκος Τσάδαρης