To απίστευτο Colpo grosso με τη συλλεκτική Porsche

To απίστευτο Colpo grosso με τη συλλεκτική Porsche

Πώς βγάζεις εύκολα και χαλαρά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Όταν η Porsche ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φτιάξει μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού αγωνιστικού 935 Le Mans του 1978, και τα 77 επετειακά κομμάτια προπωλήθηκαν σε μια στιγμή.

Κι εδώ θα τέλειωνε κανονικά η ιστορία μας, αφήνοντάς μας όλους να θαυμάζουμε το πανίσχυρο μονοθέσιο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Κανονικά, γιατί μπήκε βλέπετε σφήνα το ανθρώπινο δαιμόνιο. Ένας από αυτούς που πρόλαβαν λοιπόν να εξασφαλίσουν ένα το ξανασκέφτηκε, θέλοντας προφανώς να τζογάρει με την απήχηση του μοντέλου.

Κι έτσι πουλάει το δικαίωμα αγοράς του μοντέλου, διπλασιάζοντας φυσικά την τιμή του, από τα 730.000 ευρώ που το απέκτησε από την Porsche στο 1,5 εκατ. ευρώ!

Κι ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πάει να αισχροκερδήσει με τέτοιες κινήσεις, θυμηθείτε εδώ τι είχε γίνει με τις 911 R και Cayman GT4 της Porsche, η φίρμα από τη Στουτγκάρδη εμφανίζεται εξοργισμένη με τον αγοραστή, δηλώνοντας πως θα τον αποκλείσει από κάθε μελλοντική αγορά επετειακού μοντέλου.

Νομικά πάντως, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι παράνομη η κίνηση, η αγορά του δικαιώματος εμφανίζεται ωστόσο αρκετά ριψοκίνδυνη, μιας και η Porsche σκέφτεται να παγώσει το πράγμα. Για την ώρα το τοπίο παραμένει θολό.

Όσο για τη νέα 935 του 2019, μιλάμε για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό 3,8 λίτρων και 700 αλόγων από ανθρακόνημα και καινοτόμα αεροδυναμική, αντλώντας στοιχεία από την GT2 και GT3. Ακόμα και κάθισμα για τον συνοδηγό παρέχεται ως έξτρα…