Το MINI Electric έτοιμο για απογείωση, ρυμουλκεί αεροσκάφος

Το MINI Electric έτοιμο για απογείωση, ρυμουλκεί αεροσκάφος

Κινητήρια δύναμη για την τεχνολογία του μέλλοντος

Ένα Video clip με απόλυτα παραστατικό τρόπο παρουσιάζει το πλήρως ηλεκτρικό Mini Cooper SE ως «muscle car» σε ρόλο ρυμουλκού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Το Mini Electric σύντομα θα προστεθεί στα μοντέλα της θρυλικής μάρκας. Το πρόσφατο «πρόγραμμα δοκιμών» για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mini ήταν εξίσου αντισυμβατικό, καθώς σε μία αιφνίδια... εισβολή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής του νέου μοντέλου απέδειξε τι μπορεί να κάνει ένα ηλεκτροκίνητο Mini. Το Cooper SE έκανε χρέη ρυμουλκού αεροσκάφους, ρυμουλκώντας ένα εμπορευματικό Boeing 777F βάρους 150 τόνων μέχρι το σημείο φόρτωσης. Αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά ρυμούλκηση καταγράφηκε σε ένα video clip. Προϊόν συνεργασίας του BMW Group και της Lufthansa Cargo, το διαφημιστικό σποτ διάρκειας 45 δλ. παρουσιάζει το Cooper SE ως «muscle car» που έλκει το σημαντικά μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στην πίστα του αεροδρομίου. Το clip σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς βίντεο στα social media που απεικονίζουν το Cooper SE με συναρπαστικές και διασκεδαστικές στιγμές. Τα βίντεο, που θα κυκλοφορήσουν πριν το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά, θα συνδέσουν και θα αναδείξουν διάφορα θέματα του Group.

Το Cooper SE θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο Βρετανικό εργοστάσιο της Οξφόρδης από το Νοέμβριο του 2019. Βασίζεται στο 3θυρο Mini και συνδυάζει σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας, premium ποιότητα και εκφραστική σχεδίαση. Μέσα από αυτό το συνδυασμό, το Mini Electric προσφέρει ένα νέο είδος βιώσιμης μετακίνησης, που προσδιορίζεται από τη διασκεδαστική οδήγηση και την εξατομίκευση και αντανακλά τη συνεπή υλοποίηση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του BMW Group. Μετά το i3, είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στο portfolio premium οχημάτων της εταιρίας και θα προσφέρει «καθαρές» αστικές μετακινήσεις.

Μεταμορφώνοντας το Cooper SE σε «muscle car», τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του ηλεκτροκινητήρα συνδυάζουν άμεση απόκριση με πλούσια ροπή, διαθέσιμη από τη φάση εκκίνησης.

Με την θεαματική επίδειξη δύναμης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο Cooper SE συνδέθηκε με ένα αεροπλάνο που ήδη είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση καινοτόμων αυτοκινητιστικών και τεχνολογιών φιλοσοφιών του BMW Group πριν από μερικούς μήνες.

Νίκος Τσάδαρης