Η επόμενη γενιά ψηφιακής οθόνης κάνει πρεμιέρα στο BMW iNEXT

Η επόμενη γενιά ψηφιακής οθόνης κάνει πρεμιέρα στο BMW iNEXT

Γνωρίστε το νέο σύστημα Curved Display με την οθόνη στραμμένη στον οδηγό

Οι οθόνες πληροφοριών & ελέγχου, κατά παράδοση, είναι προσανατολισμένες στον οδηγό, μία φιλοσοφία που έχει καθιερωθεί εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Η επόμενη γενιά της πλήρως ψηφιακής οθόνης ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο BMW iNEXT, την τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, που θα αρχίσει να παράγεται από το 2021. Στο νέο σύστημα Curved Display, οι περιοχές απεικόνισης πληροφοριών και ελέγχου μέσω αφής συγχωνεύονται σε μία οθόνη που είναι στραμμένη στον οδηγό. Αυτή η ενιαία επιφάνεια βελτιστοποιεί την απεικόνιση πληροφοριών και διευκολύνει τις λειτουργίες αφής.

Η παραδοσιακή σχεδίαση οδηγοκεντρικού cockpit πρόσφατα βελτιστοποιήθηκε περαιτέρω με το Live Cockpit Professional. Εδώ, η σαφής δομή και η ομοιόμορφη παρουσίαση εξατομικεύσιμου περιεχομένου στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την Οθόνη Ελέγχου (Control Display) εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός έχει πάντα τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Το επόμενο βήμα εξέλιξης έρχεται με τη μορφή του Curved Display στο iNEXT, με μια καμπύλη στην επιφάνεια που προσανατολίζεται στον οδηγό. Η επιφάνεια απεικόνισης εντάσσεται άριστα στη συνολική σχεδίαση και βελτιώνει την εργονομία ελέγχου.

Το Curved Display τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή η σύνδεσή του με το ταμπλό, κάτι που, οπτικά, αφαιρεί βάρος. Η σχεδιαστική ποιότητα του Curved Display είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρονικών συστημάτων CE (Consumer Electronics), με την καμπύλη οθόνη να συγκρατείται στη θέση της από ένα λεπτό βραχίονα από μαγνήσιο. Η προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης με μη ανακλαστικό κρύσταλλο, καθιστά περιττό το κάλυμμα προστασίας, και προάγει την αίσθηση της τάξης στο απέριττο περιβάλλον του cockpit.

Σε σχήμα και διάταξη, το Curved Display αντιπροσωπεύει μία επαναστατική φιλοσοφία οθόνης στραμμένης στον οδηγό. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Οθόνης Ελέγχου (Control Display) παραμένει ορατή και προσβάσιμη και στον συνοδηγό. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικές προτιμήσεις, η απεικόνιση εξατομικευμένου περιεχομένου μπορεί να εναλλάσσεται στην περιοχή της Οθόνης Ελέγχου στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού και στην περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιείται από τον συνοδηγό.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW