Το BMW Group επεκτείνει ραγδαία τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του

Το BMW Group επεκτείνει ραγδαία τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του

Πέντε πλήρως ηλεκτρικά BMW έως το 2021

Το BMW Group επεκτείνει ραγδαία τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του. Μέσα σε δύο χρόνια, η εταιρία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής: Πέρα από το i3, από το οποίο έχουν κατασκευαστεί πάνω από 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα, θα ξεκινήσει φέτος η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Mini στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης (Μ. Βρετανία). Το 2020, θα ακολουθήσει το πλήρως ηλεκτρικό iX3 από το Shenyang (Κίνα) και το 2021, το iNEXT, το οποίο θα κατασκευάζεται στο Dingolfing (Γερμανία), και το i4 από το Εργοστάσιο του Μονάχου (Γερμανία).

Συνυπολογίζοντας και τον ευρύ στόλο plug-in υβριδικών οχημάτων του, το Group διαθέτει την πλουσιότερη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της αγοράς. Ανανεωμένες, plug-in-υβριδικές εκδόσεις με εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία της Σειράς 3, Σειράς 7 και X5 μαζί με τη νέα, plug-in υβριδική X3, παρουσιάστηκαν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η ανανεωμένη, plug-in υβριδική έκδοση της  X1 με μακρύ μεταξόνιο, που θα παράγεται τοπικά για την Κινεζική αγορά, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Το BMW Group θα λανσάρει πάνω από δέκα, πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιά, είτε εντελώς νέα, ή ανανεωμένα με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης τέταρτης γενιάς (“Gen 4”) της εταιρίας, ενώ μέχρι το 2025 θα προσφέρει τουλάχιστον 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, από τα οποία τα μισά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW