Νέος επικεφαλής σχεδίασης στην Hyundai

Νέος επικεφαλής σχεδίασης στην Hyundai

O Simon Loasby από την Κίνα στην Κορέα

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι ο κ. Simon Loasby, Director της Hyundai Design στην Κίνα ανέλαβε επικεφαλής του Hyundai Styling Group στο Hyundai Design Center της Κορέας.

Από την ένταξή του στην Κορεάτικη μάρκα στα μέσα του 2017, ο Loasby έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στον καθορισμό της σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai στην Κίνα, πρωτοπορώντας στην εισαγωγή νέων μοντέλων με κομψή σχεδίαση.

Στο νέο του ρόλο, ο Loasby θα ηγηθεί της σχεδιαστικής στρατηγικής για τα μοντέλα της Hyundai παγκοσμίως συνεργαζόμενος στενά με τους κ.κ. SangYup Lee, Head of the Hyundai Design Center, και Luc Donckerwolke, Chief Design Officer της Hyundai Motor Group.

Την θέση του Loasby στην Κίνα, θα αναλάβει ο Vice President Minchul Koo, ο οποίος σήμερα είναι Επικεφαλής του Hyundai Exterior Design Group.

Ο βασικός ρόλος του Loasby θα είναι να διαδώσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα «Sensuous Sportiness» της Hyundai, ώστε τα μελλοντικά οχήματα να αντικατοπτρίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της με αρμονία στις αναλογίες της αρχιτεκτονικής, του styling και της τεχνολογίας.

Ο Loasby, 51 ετών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον σχεδιασμό οχημάτων από το παγκοσμίου φήμης Royal College of Art στο Λονδίνο και σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Πριν την ένταξή του στην Hyundai, αποτέλεσε για 10 χρόνια τον Director of Design του Volkswagen Group China, εργαζόμενος σε πολυάριθμα projects υψηλού προφίλ, ερχόμενος από ηγετικούς ρόλους στις εταιρείες Rolls-Royce και Bentley Motor Cars.

Σύντομο βιογραφικό

  • 2017 ~ 2019: Director of China Design της Hyundai
  • 2008 ~ 2017: Director of Design του Volkswagen Group China
  • 2001 ~ 2008: Design, Volkswagen Germany
  • 1991 ~ 2001: Design, Bentley και Rolls-Royce Motor Cars, UK
  • 1989 ~ 1991: Master’s Degree in Vehicle Design, Royal College of Art, London

Νίκος Τσάδαρης