Ο José Muñoz «αφεντικό» της Hyundai

Ο José Muñoz «αφεντικό» της Hyundai

«Μεταγραφή» από την Nissan

Τη θέση του Chief Operating Officer (COO) παγκοσμίως έχει αναθέσει η Hyundai Motor Company στον κ. José Muñoz, ο οποίος θα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη της μάρκας. Ως κύριο μέλημά του θα έχει την αύξηση της κερδοφορίας καθώς και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης της εταιρίας βασιζόμενος στις δεκαετίες εμπειρίας του τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο κ. Muñoz ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου με έδρα την Fountain Valley, στην Καλιφόρνια. Επιπροσθέτως, ο κ. Muñoz αναλαμβάνει και τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Hyundai Motor North America και της Hyundai Motor America. Θα είναι υπεύθυνος για ολόκληρη την αμερικανική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor στη Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική, ως επικεφαλής της Hyundai Motor Americas. Πρόσφατα αποχώρησε από τη θέση του Chief Performance Officer της Nissan Motor Corporation και του προέδρου της Nissan China. Εντάχθηκε στη Nissan το 2004 και κατά την 15χρονη παραμονή του στην αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε σε σημαντική αύξηση και ρεκόρ πωλήσεων τις περιοχές που δραστηριοποιήθηκε.

Ο 53 ετών Ισπανός διαθέτει διδακτορικό στην πυρηνική μηχανική στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και MBA από το Instituto de Empressa (IE) Business School στη Μαδρίτη. Έχει επίσης ολοκληρώσει προγράμματα διοίκησης και διαχείρισης από το Cranfield School of Management στη Μεγ. Βρετανία και το INSEAD Business School στη Γαλλία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Σύντομο βιογραφικό

  • 2018 - 2019: Chief Performance Officer και Chairman Nissan China
  • 2016 - 2018: Chief Performance Officer και Chairman Nissan North America
  • 2014 - 2016: EVP, Chairman of Management Committee Nissan North America
  • 2004 - 2014: General Manager Nissan Europe, Managing Director Nissan Motor Iberia, President Nissan Mexico
  • 1999 - 2004: Θέσεις ευθύνης σε After Sales και Dealer Network Development Management στην Toyota Motor Europe
  • 1996 - 1999: Network Development Director στην Daewoo Motor Iberia
  • 1989 - 1996: Dealer, Citroën

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...