Ενισχυμένες επιδόσεις για το νέο diesel Nissan Qashqai

Ενισχυμένες επιδόσεις για το νέο diesel Nissan Qashqai

Με κυβισμό 1,7 λίτρα

Το Nissan Qashqai, είναι τώρα διαθέσιμο με έναν ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα 1,7 λίτρων, που ενισχύει περαιτέρω τις επιδόσεις του.

Ο εξαιρετικής απόδοσης νέος κινητήρας, ισχύος 150 ίππων, διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, όσο και με Μ-CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποκλειστικά με δυνατότητα επιλογής κίνησης και στους 4 τροχούς. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας, που έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.6 dCi 130 ίππων, προσφέρει περισσότερη ισχύ κατά 20 ίππους, καθώς και υψηλότερη ροπή κατά 20Nm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 4Χ4 με το αυτόματο κιβώτιο M-CVT, είναι η πρώτη φορά που διατίθενται στο δημοφιλέστατο crossover της Nissan, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της με τον κινητήρα των 1,7 λίτρων. H συγκεκριμένη έκδοση ενισχύει ακόμα περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Την γκάμα των κινητήρων του Qashqai συμπληρώνουν οι κινητήρες βενζίνης 1,3 λίτρων, τεχνολογίας DiG-T, που αποδίδουν έως και 160 ίππους, καθώς και ο γνωστός 1.5 λίτρων diesel κινητήρας των 116 ίππων, ο οποίος με εκπομπές CO2 από 100γρ / χλμ και οικονομία καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100 χλμ, θεωρείται από τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Οι τιμές του Nissan Qashqai με τον νέο κινητήρα πετρελαίου των 1.7 λίτρων, ξεκινούν από τις 25.890€, για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και από τις 28.490€, για την έκδοση με το κιβώτιο M-CVT, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Νίκος Τσάδαρης