Το αυτόματο κιβώτιο του Nissan Micra

Το αυτόματο κιβώτιο του Nissan Micra

Η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο του Micra, ξεκινά από τις 15.350€.

Το Nissan Micra είναι διαθέσιμο με ένα αυτόματο κιβώτιο Xtronic, για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε το νέο, 5ης γενιάς μοντέλο και συνεργάζεται με τον καινούργιο κινητήρα IG-T 100 PS.

Η διάθεσή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους οδηγούν στην πόλη και  περνούν αρκετό χρόνο σε κατάσταση στάσης / εκκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, όταν η μάρκα λάνσαρε αυτή τη γενιά του Micra, η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου αντιπροσώπευε το 12% των πωλήσεων της κατηγορίας. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί το 2020 και θα φθάσει το 30% το 2022.

Το αυτόματο σύστημα Xtronic είναι μια προηγμένη μονάδα συνεχούς μεταβαλλόμενης  μετάδοσης (CVT). Διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό,  σε σύγκριση με ένα συμβατικό CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί «επιθετικά» το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step, προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.


Το Micra Xtronic είναι ιδανικό όχημα για αστικά περιβάλλοντα με πυκνή κυκλοφορία, χάρη στην ομαλή αλλαγή ταχυτήτων, που καθιστά την οδήγηση πολύ εύκολη και ξεκούραστη ειδικά σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας.
Η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο του Micra, ξεκινά από τις 15.350€.