Στην Σαγκάη μετακομίζει ο Κινεζικός κόμβος σχεδιασμού της Nissan

Στην Σαγκάη μετακομίζει ο Κινεζικός κόμβος σχεδιασμού της  Nissan

Θα σχεδιάζει αυτοκίνητα για την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο

Η Nissan Motor Co. Ltd. ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του κόμβου σχεδιασμού της Κίνας, ενός από τους πέντε παγκόσμιους  της φίρμας που είναι επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό των οχημάτων της, στη Σαγκάη.

Η Nissan Design China, που μέχρι πρότινος είχε την έδρα της  στο Πεκίνο, θα συνεχίσει να εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων για  την παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο. Το συγκεκριμένο τμήμα, θα αποτελέσει βασικό κόμβο για την μάρκα, χρησιμοποιώντας τον σχεδιασμό για την καλύτερη σύνδεση των ανθρώπων και των κοινοτήτων με προϊόντα και τεχνολογίες που καθιστούν την κινητικότητα ασφαλέστερη, πιο βιώσιμη, πιο συναρπαστική και πιο συνδεδεμένη.

Η Nissan διατηρεί   ένα γραφείο σχεδιασμού στη Σαγκάη, από το 2005, αλλά το Nissan Design China άνοιξε το 2011 στο Πεκίνο και επεκτάθηκε το 2013. Το κέντρο έχει τώρα περίπου 50 στελέχη σχεδιασμού στο νέο του  «σπίτι» στη Σαγκάη και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των σχεδιαστών στους 80, έως το 2020.

Η ομάδα σχεδιασμού της Κίνας ήταν υπεύθυνη για το  πρωτότυπο αυτοκίνητο Friend-Me το 2013 και την μετέπειτα εξέλιξή του σε  αυτοκίνητο παραγωγής, το sedan Lannia. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Κοινότητα Μηχανικών Αυτοκινήτων, για την καλλιέργεια νέων ταλέντων σχεδιασμού στην Κίνα.

Οι άλλοι κύριοι κόμβοι  σχεδιασμού της μάρκας, είναι το Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδίασης  και Creative Box στην Ιαπωνία, το Nissan Design America στο Σαν Ντιέγκο και το Nissan Design Europe στο Λονδίνο.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...