Ένας αγωνιστικός θρύλος της Porsche που αναμένεται να πιάσει από 2,5-3 εκατ. δολάρια

Ένας αγωνιστικός θρύλος της Porsche που αναμένεται να πιάσει από 2,5-3 εκατ. δολάρια

Η 935 υπέστη αργότερα lifting, αποκτώντας έναν νέο 3λιτρο κινητήρα

Αφού κυρίευσε τις πίστες στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με την εμβληματική 917, η Porsche επιδόθηκε κατόπιν σε ένα διαφορετικό αγωνιστικό project βασισμένο στην 911.

Ήταν έτοιμη το 1979, την είπαν 935 και έδειξε τα δόντια της σε κάθε αγώνα αντοχής του πλανήτη, από το Le Mans ως το Sebring και την Daytona εκείνη τη χρονιά.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο το απέκτησε κάποια στιγμή ο Otis Chandler, εκδότης των «Los Angeles Times» και μέλος των ελίτ VIP πελατών της μάρκας, ένα από τα 7 κομμάτια που έφτιαξε η Porsche ειδικά για τις πίστες της Αμερικής.

Η 935 υπέστη αργότερα lifting, αποκτώντας έναν νέο 3λιτρο κινητήρα, και το 1996 πέρασε σε άλλα χέρια, όπου και βρισκόταν ως τα σήμερα. Και με τα πιστοποιητικά, τη σπανιότητα και τις περγαμηνές του ανά χείρας, το κλασικό αγωνιστικό είναι πλέον κόσμημα για κάθε συλλογή ταγμένου συλλέκτη.
Η 935 φέρει μέσα της ένα καλό κομμάτι της ίδιας της αγωνιστικής ιστορίας της Porsche, αποτελώντας εξέλιξη της πανίσχυρης RSR 2.1 Turbo. Βελτιωμένη στα σημεία, κατέκτησε το πρωτάθλημα της χρονιάς και εγκαινίασε μια νέα εποχή ηγεμονίας της Porsche.

Όταν την αγόρασε ο Chandler στις 15 Μαρτίου 1979, η 935 με τα 650 άλογα κόστιζε το αστρονομικό ποσό των 134.963,10 δολαρίων! Το αγωνιστικό μιας άλλης εποχής έχει βγει ήδη στην ιστοσελίδα δημοπρασιών Gooding and Company και αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ 2,5-3 εκατ. δολαρίων.