Αναβαθμισμένα τα νέα Mini Cooper

Αναβαθμισμένα τα νέα Mini Cooper

Συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς ρύπων

Τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας της Βρετανικής premium μάρκας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν συναρπαστικές επιδόσεις, και με τις βελτιωμένες εκπομπές ρύπων. Το Mini John Cooper Works (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,9 – 6,9 l/100 km με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 6,2 – 6,1 l/100 km με 8-τάχυτο Steptronic, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 158 - 157 g/km με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, 142 – 140 g/km με 8-τάχυτο Steptronic) και John Cooper Works Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,1 – 7,0 l/100 km 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 6,5 – 6,4 l/100 km με 8-τάχυτο Steptronic, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 162 – 161 g/km με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, 148 – 145 g/km με 8-τάχυτο Steptronic), από τον Μάρτιο του 2019, θα εφοδιάζονται στάνταρ με φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα για μείωση των εκπομπών σωματιδίων. Το φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα αποτελεί τώρα αναπόσπαστο στοιχείο της τεχνολογίας καθαρισμού των καυσαερίων σε όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα της μάρκας στη μικρή κατηγορία.

Στο John Cooper Works και στο John Cooper Works Cabrio, το φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα είναι ενσωματωμένο στο στάνταρ σπορ σύστημα εξαγωγής. Σαν αποτέλεσμα, ο δυναμικός δίλιτρος, 4κύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία TwinPower Turbo αποδίδει 231 ίππους με χαρακτηριστικό σπορ ήχο και ελάχιστες εκπομπές ρύπων. Και τα δύο μοντέλα John Cooper Works πληρούν τώρα το αυστηρό πρότυπο Euro 6d TEMP. Η υιοθέτηση της τελευταίας τεχνολογίας μείωσης εκπομπών ρύπων δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση ή τις εκπομπές CO2 των δύο κορυφαίων αθλητών.

Με το στάνταρ, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το John Cooper Works επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζονται μόλις 5,6 δεύτερα για να επιταχύνει από τα 80 στα 120 km/h. Για το John Cooper Works Cabrio, οι τιμές αυτές είναι αντίστοιχα 6,6 δευτ. και 6,1 δευτ. Το 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic είναι επίσης προαιρετικό για τα μοντέλα John Cooper Works.

Το γνήσιο αγωνιστικό συνολικό πακέτο των δυο John Cooper Works αποτελείται από τον δυνατό, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, σπορ ανάρτηση με 17άρες ζάντες αλουμινίου, σπορ σύστημα φρένων, αεροδυναμικό κιτ και σπορ καθίσματα. Επιπλέον, τα δυο μοντέλα διαθέτουν προβολείς LED στην τρέχουσα εκδοχή τους και πίσω φώτα LED σε χαρακτηριστική σχεδίαση Union Jack που υπογραμμίζει τη Βρετανική καταγωγή τους.

Νέες επιλογές εξατομίκευσης είναι το φωτιζόμενο διακοσμητικό ένθετο Yours Interior Style Piano Black στην πλευρά του συνοδηγού και το Piano Black Exterior με γυαλιστερά πλαίσια για τους προβολείς, τα πίσω φώτα και τη μάσκα. Οι τελευταίες προσθήκες στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και αξεσουάρ περιλαμβάνουν την επιλογή τηλεφωνικού συστήματος με ασύρματη φόρτιση, την προβολή του λογοτύπου Mini στην πλευρά του οδηγού, τα εξατομικεύσιμα προϊόντα της σειράς Yours Customised και πολυάριθμες ψηφιακές υπηρεσίες Mini Connected.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών/ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης.

Νίκος Τσάδαρης