Σε δύο εκδόσεις η νέα BMW 8 Cabrio

Σε δύο εκδόσεις η νέα BMW 8 Cabrio

Αισθητική, ποιότητα και σπορ συμπεριφορά

Η νέα BMW Σειρά 8 Cabrio συνδυάζει σπορ συμπεριφορά με υψηλή αισθητική ποιότητα και υπόσχεται οδηγική απόλαυση σε open-top διαδρομές.

Το δεύτερο μοντέλο της νέας, πολυτελούς οικογένειας της Σειράς 8, η νέα Cabrio αποπνέει μία δυναμική αύρα, αλλά μεταμορφώνεται σε ‘ήρεμη δύναμη’ σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η κλασική οροφή soft-top με ηλεκτρική, αθόρυβη λειτουργία, ελάχιστο βάρος και εξαιρετική ακουστική άνεση, ανοίγει και κλείνει σε 15 δευτερόλεπτα μέσω μπουτόν, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Σχεδιαστικά, το φαρδύ, σπορ πίσω τμήμα υπογραμμίζει το χαμηλωμένο στήσιμο της νέας Σειράς 8 Cabrio, ενώ τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων συγχωνεύονται στο κάλυμμα του soft-top. Το εντυπωσιακό κάμπριο διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους, ομοιόμορφη κατανομή βάρους, ελαφριά δομή με τη χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP), αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο αμάξωμα, σχεδόν με μηδενική άνωση. Διαθέτει ακόμα, εξαιρετική ακαμψία και δομή αμαξώματος με ειδικές για Cabrio ενισχύσεις πλαισίου, ενώ έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα προστασίας επιβατών, με ενισχυμένο πλαίσιο παρμπρίζ και roll bars πίσω από τα πίσω καθίσματα, που εκτείνονται με πυροτεχνικό μηχανισμό.

Η Adaptive M ανάρτηση, το Integral Active Steering και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω, είναι στάνταρ εξοπλισμός, ενώ το. διαφορικό M Sport (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό) είναι στάνταρ στον πίσω άξονα της M850i xDrive Cabrio και προαιρετικό με την 840d xDrive Cabrio, όπως είναι και η ενεργή αντιστρεπτική δοκός προαιρετική για την M850i xDrive Cabrio.

Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα με λειτουργία μνήμης και δερμάτινη ταπετσαρία Vernasca, είναι στάνταρ στην 840d xDrive Cabrio, ενώ η M850i xDrive Cabrio είναι στάνταρ εξοπλισμένη με καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων και δερμάτινη ταπετσαρία Merino με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το οδηγοκεντρικό cockpit με σαφή διάταξη των χειριστηρίων ενισχύει την επικέντρωση στη δυναμική, οδηγική εμπειρία. Τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, ο φωτισμός του εσωτερικού ιδιαίτερος και ο πίνακας οργάνων επενδεδυμένος με δερμάτινη επένδυση. Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν μεσαίο άνοιγμα φόρτωσης και διαιρούμενη 50 : 50/αναδιπλούμενη πλάτη. Ο χώρος αποσκευών είναι 350 λίτρα, με hands-free άνοιγμα και κλείσιμο πορτμπαγκάζ, στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τα προσαρμοζόμενα φώτα LED και τα πίσω φώτα LED, είναι στάνταρ, ενώ τα φώτα Laserlight με Selective Beam και αυξημένη εμβέλεια μεγάλης σκάλας στα 600 μ., προαιρετικά. Ο ειδικός για κάμπριο εξοπλισμός περιλαμβάνει αναδυόμενο ανεμοθραύστη πίσω, στάνταρ και σύστημα θέρμανσης αυχένα-λαιμού ενσωματωμένο στα εμπρός προσκέφαλα, προαιρετικό. Την αίσθηση πολυτέλειας ενισχύουν το σύστημα τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση, το BMW Display Key, το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, το πακέτο Heat Comfort, ο ενεργός εξαερισμός καθισμάτων, η λειτουργία Automatic Soft Close για τις πόρτες και η χρήση κρυστάλλου σε επιλεγμένα χειριστήρια.

Οι κινητήρες των δυο εκδόσεων (βενζίνης 530 ίππων και diesel 320 ίππων) πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP και η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και ευφυούς τετρακίνησης xDrive. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές «χαρτογράφησης» οδηγικού στυλ (Comfort, Eco Pro, Sport & Sport Plus.

Η εκτενής γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει: High Beam Assistant, Driving Assistant με Collision Warning και σύστημα Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking, συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Change Warning), Speed Limit Info, προειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert), προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης (Rear Collision warning), and Parking Assistant με Reversing Assistant.

Επίσης, διατίθενται προαιρετικά: σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Professional με Steering και lane control assistant (που βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου από στενά περάσματα), Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, evasion aid για αποφυγή εμποδίων, πληροφορίες απόστασης, προειδοποίηση διέλευσης κυκλοφορίας (Cross Traffic Alert), προειδοποίηση προτεραιότητας (Priority warning) και λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system) καθώς και Parking Assistant Plus με Surround View, Top View, Panorama View και Remote 3D View.

Η σειρά 8 κάμπριο διαθέτει την τελευταία γενιά Head-Up Display και Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Οθόνη Ελέγχου (Control Display) 10,25-ιντσών (με εναρμονισμένα γραφικά) στάνταρ. Επίσης, το νέο Operating System 7.0 επιτρέπει ταχεία πρόσβαση σε ρυθμίσεις και λειτουργίες, εξατομικεύσιμες οθόνες και έλεγχος με πολλαπλά μέσα (multimodal), όπως οθόνη αφής, iDrive Controller, διακόπτες τιμονιού και φωνητικός έλεγχος (voice control).

 

Το BMW Intelligent Personal Assistant, ο ψηφιακός συνοδηγός και ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου, ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών της καθομιλουμένης. Ενσωμάτωση Microsoft Office 365 και Skype for Business, ενώ το Digital Key επιτρέπει πρόσβαση στο αυτοκίνητο και εκκίνηση κινητήρα μέσω smartphone. Τέλος, το Remote Software Upgrade επιτρέπει αυτόματη ενημέρωση των λειτουργιών του αυτοκινήτου με την τελευταία έκδοση λογισμικού ‘over the air’ (ασύρματα).

Το πακέτο M Sport για την 840d xDrive Cabrio περιλαμβάνει: εμπρός ποδιά με πολύ μεγάλες εισαγωγές, εντυπωσιακές πλαϊνές και πίσω ποδιές, ζάντες αλουμινίου Μ 19 ιντσών, σύστημα φρένων M Sport, πολυριθμιζόμενα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι M και φωτιζόμενα μαρσπιέ με λογότυπο M. Αντίστοιχα η M850i xDrive Cabrio έχει επίσης προέκταση εμπρός σπόιλερ, 20άρες ζάντες αλουμινίου M και ελαστικά υψηλών επιδόσεων, ειδικό σύστημα φρένων M Sport, αποκλειστικά στοιχεία εξωτερικού σε Cerium Grey, διακοσμητικές εξωτερικές λωρίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και φωτιζόμενα μαρσπιέ με το λογότυπο του μοντέλου.

Το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει τον Μάρτιο του 2019 σε δύο εκδόσεις:

- M 850 i xDrive Cabrio :
Βενζινοκινητήρας V8, 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic
Κυβισμός: 4.395κ.εκ., ισχύς: 530 ίππους/5.500 – 6.000 σαλ, μέγ. ροπή: 750 Nm/1.800 – 4.600 σαλ.
Επιτάχυνση (0 – 100 χλμ/ώρα): 3,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 250 χλμ/ώρα.
Κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,0 – 9,9 λτ/100 χλμ
Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 229 – 225 γρ/χλμ
- 840 d xDrive Cabrio :
6κύλινδρος εν σειρά diesel, 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic
Κυβισμός: 2.993κ.εκ., ισχύς: 320 ίπποι/4.400 σαλ, μέγιστη ροπή: 680 Nm/1.750 – 2.250 rpm.
Επιτάχυνση (0 – 100 χλμ/ώρα): 5,2 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 250 χλμ/ώρα.
Κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 5,9 λτ/100 χλμ
Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 165 – 155 γρ/χλμ.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW