Range Rover plug-in hybrid

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Jaguar Land Rover να προχωρήσει στην εξέλιξη ενός υβριδικού αυτοκινήτου με δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών του από το ηλεκτρικό δίκτυο (plug-in hybrid).

Ο Peter Richings, επικεφαλής μηχανικός υβριδικής τεχνολογίας της Jaguar Land Rover, δήλωσε πως "τα plug-in υβριδικά παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες και είναι λογική η τοποθέτησή τους σε ένα Range Rover, αφού οι αγοραστές του μπορούν να επωμισθούν το επιπλέον κόστος της εν λόγω τεχνολογίας". Ως συνήθως, δηλαδή, μια νέα τεχνολογία προσφέρεται αρχικά στο κορυφαίο μοντέλο μιας εταιρείας και σιγά σιγά προωθείται και σε οικονομικότερα αυτοκίνητα της γκάμας, όταν το κόστος της μειωθεί. Ο ίδιος τοποθέτησε την έναρξη παραγωγής του πράσινου Range Rover μετά το 2015 και σίγουρα πριν το 2020.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο plug-in hybrid, την Jaguar XJ_e PHV, στην οποία ο 5λιτρος V8 έχει αντικατασταθεί από ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 94 ίππων και μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 12,3 KWh.