Προχωρά η συνεργασία PSA-GM

Η PSA Peugeot Citroen και η General Motors επιβεβαίωσαν την υπογραφή σημαντικών συμμαχιών στο πλαίσιο εκτέλεσης της παγκόσμιας στρατηγικής συμμαχίας τους. Συνεπείς με τους όρους της αρχικής συμφωνίας, που υπογράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012, οι εταίροι της Συμμαχίας υπέγραψαν οριστικές συμφωνίες σχετικές με τρία από τα αρχικά projects, που αφορούν οχήματα και την κοινοπραξία προμηθειών.

Aυτά περιλαμβάνουν την εξέλιξη κοινού δαπέδου για ένα πολυμορφικό μοντέλο στην κατηγορία C της Opel/Vauxhall και ένα crossover στην ίδια κατηγορία της Peugeot (το επόμενο 3008), ένα πρόγραμμα πολυμορφικού της κατηγορίας B και για τα δύο γκρουπ και την από κοινού ανάπτυξη μιας αναβαθμισμένης πλατφόρμας Β χαμηλών εκπομπών CO2, στην οποία θα βασιστούν μοντέλα επόμενης γενιάς και των δύο εταιρειών για την Ευρώπη και άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα το τελευταίο σημαίνει πως η επόμενη γενιά των ιδιαίτερα δημοφιλών Corsa, 208 και C3 θα είναι μια κοινή εξέλιξη των δύο γκρουπ.

Παράλληλα, υπογράφηκε οριστική συμφωνία για τη δημιουργία οργανισμού κοινοπραξίας προμηθειών στην Ευρώπη, που θα επωφελείται των οικονομιών κλίμακας των προαναφερθέντων αυτοκινήτων. Επίσης, οι εταίροι ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για νέες πρόσθετες παγκόσμιες πρωτοβουλίες με σκοπό τη διεύρυνση του φάσματος της συμμαχίας, με την από κοινού ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αποδοτικών μικρών κινητήρων αερίου υψηλών επιδόσεων -προερχόμενων από το παγκόσμιο πρόγραμμα μικρών βενζινοκινητήρων της PSA- και τη διερεύνηση προϊοντικών και βιομηχανικών πρωτοβουλιών στη Λατινική Αμερική ή άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.

Σχετικά Tags
Opel