DS ή αλλιώς… η Citroen πολυτελώς!

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσθέτουν πολυτελή μοντέλα στη γκάμα τους για να αυξήσουν το ποσοστό που κατέχουν στην αγορά. Μερικές μάρκες όπως η Citroen, δημιουργούν ξεχωριστές εταιρείες, οι οποίες έχουν σαν αποστολή τους την κατασκευή μοντέλων με πολυτελή στοιχεία και καινοτόμες τεχνολογίες. Η προσπάθεια της γαλλικής φίρμας να αποκτήσει εντονότερη παρουσία στη κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων ενσαρκώνεται μέσω της DS. Η γκάμα DS περιλαμβάνει τα πολυτελή μοντέλα DS3, DS3 Cabrio, DS4 και DS5.

Στην έκθεση αυτοκινήτου "Αυτοκίνηση 2015", παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο μοντέλο DS4 Crossback, το οποίο είναι ένα crossover της μικρομεσαίας κατηγορίας. Τη δυναμική του εμφάνιση τονίζουν τα μαύρα σχεδιαστικά στοιχεία του αμαξώματος, όπως τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι ποδιές στους προφυλακτήρες, καθώς και οι γκρίζες ράγες οροφής. Την εικόνα συμπληρώνει το υπερυψωμένο αμάξωμα, το οποίο απέχει από το έδαφος κατά 30 χιλ. περισσότερο σε σχέση με την έκδοση DS4 hatchback.

Διατίθενται με τους νέους Euro 6 κινητήρες βενζίνης PureTech και ντίζελ BlueHDi. Η παλέτα των μοτέρ περιλαμβάνει τις εξής μονάδες: Βενζίνη 1.2 PureTech 130 ίππων S&S με μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 114γραμ./χλμ. Ντίζελ, 1.6 BlueHDi 120 ίππων S&S, 3,8 λίτρα/100χλμ., 100γραμ. CO2/χλμ. και 1.6 BlueHDi 120 ίππων EAT6 S&S, 3,9 λίτρα/100χλμ., 102γραμ.CO2/χλμ.

Πηγή ΑΠΕ