Η μηχανή του χρόνου

Στο Volkswagen Automobil Forum στο Βερολίνο θα συναντηθούν για πρώτη φορά οι επτά γενιές του Golf, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, το οποίο έχοντας παραχθεί σε περισσότερα από 29 εκ. αντίτυπα είναι το τρίτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο παγκοσμίως (πίσω από τα Toyota Corolla και Ford F).

Από τις 7 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες της έκθεσης "Γενιές Golf" θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να θαυμάσουν από κοντά συγκεντρωμένες όλες τις εκδόσεις της 38χρονης ιστορίας του δημοφιλούς μοντέλου, αλλά και να ακολουθήσουν τη διαδικασία σχεδιασμού μέσα από αδημοσίευτα μέχρι σήμερα σκίτσα, πλούσιο πληροφοριακό υλικό και βίντεο. Έτσι μπορούν ακολουθήσουν την εξέλιξη των χαρακτηριστικών σχεδιαστικών στοιχείων του Golf, όπως της τρίτης κολόνας, του σχήματος των πλευρικών γυάλινων επιφανειών, της εμπρός και πίσω όψης του αυτοκινήτου.

"Υπάρχουν μόνο ελάχιστα αυτοκίνητα, ο σχεδιασμός των οποίων εξελίχθηκε συνεχώς από γενιά σε γενιά, όπως στην περίπτωση του Golf" σχολίασε επ' αυτού ο αρχισχεδιαστής της VW, Klaus Bischoff. "Aυτοκίνητα που επιτυγχάνουν την εξέλιξη του ντιζάιν τους, έχουν τα φόντα να καθιερωθούν κάποια μέρα ως σχεδιαστικά πρότυπα. Το πιο επιφανές παράδειγμα είναι η Porsche 911. Στα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής, το Golf είναι ξεκάθαρα μέλος του συγκεκριμένου Hall of Fame. Έγινε πρότυπο. Το ντιζάιν του παίζει καθοριστικό ρόλο στο γεγονός πως το Golf -όπως κάποτε ο Σκαραβαίος- είναι υπερταξικό. Και αυτή η ιδιότητά του αποτυπώνεται στο σχεδιασμό του: Είναι δυναμικό, άλλα όχι πολύ σπορ. Είναι λειτουργικό, αλλά όχι ψυχρό. Είναι μοντέρνο, αλλά όχι μοδάτο. Ακριβώς το αντίθετο: Το Golf είναι διαχρονικό".

Σχετικά Tags
Golf