Το όχημα που το καλείς και έρχεται μόνο του!

Οι περισσότεροι θα ήθελαν να... σφυρίξουν και το όχημά τους να φθάσει μπροστά στα... πόδια τους, η περίληψη της συγκεκριμένης επιχειρηματικής ιδέας προϊδεάζει θετικά ως προς αυτή την εξέλιξη και ο 25χρονος Παναγιώτης Καλφούδης που είναι και το "μυαλό" της ιδέας δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι στα σκαριά.

Ο κ. Καλφούδης, πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού (ΑΤΕΙΘ), σκεφτόταν πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η γνώση που έχει αποκτήσει και η εμπειρία από τη διπλωματική του για κάτι που, όπως είπε, θα βοηθούσε την κοινωνία και θα μπορούσε να γίνει εμπορικό προϊόν.

Έτσι, προέκυψε το σύστημα έξυπνης μετακίνησης, το αυτοϊσορροπούμενο δίτροχο, ηλεκτροκίνητο όχημα, εφοδιασμένο με λογισμικό που δίνει λύσεις ευέλικτης μετακίνησης μέσα στην πόλη, ενώ το καλείς στο σημείο όπου βρίσκεσαι και έρχεται μόνο του.

Ο ίδιος εκτιμά ότι, αν από μια τέτοια ιδέα παραχθεί το προϊόν, τότε θα μπορούσε να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία και να δώσει "ανάσα" και λύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών, παρέχοντας αποσυμφόρηση στο κυκλοφοριακό και... χαμόγελα σε όσους ταλαιπωρούνται από την κίνηση. Αν και δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την ιδέα του, σημείωσε ότι μια παράμετρος της υλοποίησής της θα μπορούσε να είναι η δημιουργία εφαρμογής για "έξυπνα" τηλέφωνα που θα "συνδέει" το όχημα με τον ιδιοκτήτη του.

Το αυτοϊσορροπούμενο δίτροχο ηλεκτροκίνητο όχημα εφοδιασμένο με λογισμικό που το καλείς στο σημείο όπου βρίσκεσαι και έρχεται μόνο του (!) και μια διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding για τη χρηματοδότηση και συμμετοχή των πολιτών σε κοινωφελή έργα και δράσεις, είναι οι επιχειρηματικές ιδέες των τεσσάρων ομάδων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας "To biz or not biz?" και προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του (στις 24 και 25 Νοεμβρίου), το οποίο θα αναδείξει και τον νικητή.

 Εκτός της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τις ιδέες, όπως κι εκείνες της "έξυπνης" τσάντας και του πτυσσόμενου σκάφους, υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, μέχρι και την ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

(φωτογραφία αρχείου)