Πωλήσεις Ι.Χ.: Ξαφνικά… άστραψε στο τούνελ

Τα ποσοστά αύξησης στις πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα, δικαιολογούν έως και …διάγγελμα του Συνδέσμου Εισαγωγέων/Αντιπροσώπων. 

Μετά από συνεχόμενη πτώση μηνών, η αγορά αυτοκινήτου παρουσίασε ένα σημάδι ανάκαμψης που –αν μη τι άλλο- μπορεί να σημαίνει ότι στα τέλη του 2013 συναντήσαμε τον πάτο του κλάδου αυτοκινήτων.

H αγορά λοιπόν των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, παρουσίασε σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρσι, αφού σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ταξινομήθηκαν συνολικά 6.385 αυτοκίνητα από 33 φίρμες.

Ο αριθμός αυτός -σε σχέση με το 2013- οριοθετεί αύξηση 15,4% γεγονός που δείχνει ότι, η αγορά –ενδεχομένως- να σταθεροποιείται με κάποιες αυξητικές τάσεις..
Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε η Toyota με 737 ταξινομήσεις, ακολουθούμενη από Opel και Citroen με 672 και 583 μονάδες αντίστοιχα. Αισιόδοξα ξεκίνησε η χρονιά και για τη Hyundai με 583 πωλήσεις, που άφησε (μακράν πίσω) τη VW με 449 και την Skoda με 429 πωλήσεις.

Την δεκάδα του Γενάρη συμπληρώνουν η Ford, η Nissan, η Fiat και η Audi, την οποία  (στην κατηγορία premium) ακολούθησαν οι BMW, Volvo & Mercedes με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Δυναμικά ξεκίνησαν και οι αντιπροσωπείες που πρόσφατα άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς με τη Renault του ομίλου Θεοχαράκη να προηγείται και τη Subaru του ομίλου Παντελεημονίτη αρκετά πίσω με 29 πωλήσεις.

Να υποθέσουμε πως οι χειρότερες μέρες είναι πίσω;

Εσείς και "χρυσά boys" της αγοράς, μπορεί ναι, εγώ όχι αν δεν περάσουν μερικοί μήνες ακόμη με έστω σταθερά ποσοστά.