Ανακαλούνται 800.000 Volkswagen και Porsche

Η ανάκληση αφορά 391.000 αυτοκίνητα VW Touareg και 409.477 αυτοκίνητα Porsche Cayenne

Ο όμιλος VAG ανακαλεί παγκοσμίως προληπτικά σχεδόν 800.000 οχήματα για την αντιμετώπιση ενός –πιθανού- προβλήματος στα πεντάλ.

Η ανάκληση αφορά 391.000 αυτοκίνητα VW Touareg και 409.477 αυτοκίνητα Porsche Cayenne, που συναρμολογήθηκαν από το 2011 ως το 2016, διευκρίνισε ο όμιλος σε δύο χωριστές ανακοινώσεις του.

Το πρόβλημα αφορά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του ενός από τα πεντάλ των οχημάτων αυτών. «Εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου» και πλέον έχει «διορθωθεί» στα οχήματα των ίδιων τύπων που παράγονται σήμερα, εξήγησε ο όμιλος Φολκσβάγκεν (VAG).

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση θα ενημερωθούν από την εταιρία και τους κατά τόπους αντιπροσώπους της, οι οποίοι «θα έλθουν σε απευθείας επαφή μαζί τους», όπως αναφέρεται. Ο τεχνικός έλεγχος και η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού δεν θα χρειαστεί περισσότερη από μισή ώρα.

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο όμιλος είχε ανακοινώσει την ανάκληση άλλων 177.000 VW Passat λόγω ενός –πιθανού- προβλήματος στα ηλεκτρικά τους, ενώ τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιήσει, όπως και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την ανάκληση 680.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω ενός πιθανόν ελαττωματικού αερόσακου, παραγωγής της ιαπωνικής Takata, με τον οποίο ήταν εφοδιασμένα, μαζί με άλλα σχεδόν 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα από άλλες μάρκες.

Η κολοσσιαία αυτή ανάκληση έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη, τον Σεπτέμβριο, από την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού παραποίησης των αποτελεσμάτων των ελέγχων εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα της φίρμας, αλλά δείχνει επίσης την δύναμη που έχει ο όμιλος όσο και την προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτόν.

Πάντως, εδώ μπορούμε να πούμε ότι η οικονομική κρίση έχει και τα θετικά της, καθώς στη χώρα μας τα τελευταία έξη χρόνια ελάχιστα καινούρια Touareg & Cayenne έχουν πουληθεί…

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...