Εκτός WRC μετά από 40 χρόνια το Ράλι Ακρόπολις;

Εκτός του προγράμματος του WRC για πρώτη φορά από τη σύστασή του, το 1973, θα μείνει το 2014 το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα του WRC για το 2014 αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα, και σε αυτό κατά τα φαινόμενα δε θα περιλαμβάνεται, για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια, το Ράλι Ακρόπολις, που θα αντικατασταθεί από ένα ράλι στην Πολωνία.

Ήδη υπάρχει η πρώτη αρνητική αντίδραση στην είδηση αυτή, από τον επικεφαλής της ομάδας της Volkswagen, Γιοστ Καπίτο. “Δε νομίζω ότι είναι ωραίο που θα μείνει η Ελλάδα έξω”, δήλωσε στο Eurosport, προσθέτοντας: “Το Ακρόπολις είναι ένα συμβολικό γεγονός. Ήταν πάντα ένα καλό, δύσκολο ράλι το οποίο περίμεναν όλη τη χρονιά οι οδηγοί”.

Ο Καπίτο μάλιστα συσχετίζει την απόφαση αυτή με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, σχολιάζοντας: “Όταν βλέπεις την κατάσταση στην Ελλάδα, όλοι παίρνουν τα πάντα από την Ελλάδα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν ξέρω πώς θα επιβιώσει η χώρα αν συνεχίσουν να στερούν τα πάντα από αυτούς. Είναι πολύ περήφανος λαός, και αν τους πάρεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της υπερηφάνειας, τότε δεν ξέρω πώς θα επανέλθουν”.