WRC: Η επιστροφή της Hyundai

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο επιστροφής της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2014, με την ίδρυση της HyundaiMotorsportGmbH και την πρόσληψη του MichelNandan στη θέση του διευθυντή της ομάδας.

Η συμμετοχή της Hyundai στο WRC από το 2000 έως το 2003 με το Accent θα συνεχιστεί το 2014 με το αγωνιστικό i20, που θα προετοιμάζεται από την HyundaiMotorsportGmbH, στο Άλτσεναου της Γερμανίας, κοντά στο ευρωπαϊκό αρχηγείο της εταιρείας στη Φρανκφούρτη. Αγωνιστικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Γάλλος MichelNandan, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες καίριες τεχνικές θέσεις του WRC από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, με εξέχουσα αυτή του τεχνικού διευθυντή στην PeugeotSport από το 1999 έως το 2005.

"Το project βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλάτα πράγματα κινούνταιγρήγορακαιανυπομονώγια την εξέλιξη τηςομάδαςτο τρέχον έτος", δήλωσε ο Γάλλος, για να συμπληρώσει πως "σκόπιμα χρησιμοποιούμε μια προσωρινή έκδοση του i20 για να δοκιμάσουμε διάφορα εξαρτήματα και να διασφαλίσουμε πως έχουμε κάνει τα απαραίτητα πριν ξεκινήσουμε τους αγώνες. Υπάρχουν πολλές άλλες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ιδίως όσον αφορά στηνεπιλογήτων οδηγών, αλλάαυτό απαιτείχρόνοκαιτη δέουσα επιμέλεια. Παράλληλα, θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του Πρωταθλήματος 2013".