Η Mini έτοιμη για την περιπέτεια Dakar 2017

Ο φετινός αγώνας θα κινηθεί περισσότερο σε μεγάλα υψόμετρα, μαζί βέβαια με διαδρομές στην έρημο, όπου η θερμότητα, οι βραχώδεις χαράδρες και οι κοίτες ποταμών δεν συγχωρούν

Ο διάσημος αγώνας αντοχής Dakar 2017, είναι έτοιμος να ξεκινήσει για άλλη μια φορά στο δύσκολο έδαφος της Νότιας Αμερικής, Η διάρκεια του αγώνα είναι 13 ήμέρες (2-14 Ιανουάριου).

Το 2017 Ράλι Ντακάρ θα κινηθεί στο έδαφος τριών χωρών (Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή) καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 9.000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα θα είναι ειδικές διαδρομές.

Ο φετινός αγώνας θα κινηθεί περισσότερο σε μεγάλα υψόμετρα, μαζί βέβαια με διαδρομές στην έρημο, όπου η θερμότητα, οι βραχώδεις χαράδρες και οι κοίτες ποταμών δεν συγχωρούν. Προσθέτοντας σε αυτά και τους νέους κανόνες πλοήγησης, και το 2017 Dakar υπόσχεται μεγάλες δυσκολίες για όλους τους συμμετέχοντες.

Στον αγώνα θα λάβει μέρος για μια ακόμη φορά και η ομάδα της Mini που αποτελείται από επτά αυτοκίνητα με επιλεγμένα διεθνή πληρώματα. Η ομάδα θα έχει στη δύναμή της και το νέο Mini John Cooper Works, ένα αυτοκίνητο που χτίστηκε για να κερδίσει, από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί με τέσσερις διαδοχικές συμμετοχές στο Ράλι Ντακάρ (2012-2015), και τέσσερις παγκόσμιους τίτλους της FIA.