F1: Aπό το 2015 στην Ταϊλάνδη

Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, ένας νέος αγώνας θα προστεθεί στο καλαντάρι του 2015, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη. Θα είναι το δεύτερο GP, μετά από αυτό της Σιγκαπούρης, το οποίο θα διεξαχθεί νυκτερινές ώρες και σε δημόσιους δρόμους και ο τρίτος νέος αγώνας για τα επόμενα χρόνια, αφού το 2014 αναμένεται να προστεθούν στο καλαντάρι της F1 τα GP της Ρωσίας και του Nιού Τζέρσι.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως θα μπορούσαν να έχουν έτοιμη την πίστα ένα χρόνο νωρίτερα, όμως ο Bernie Ecclestone προτιμά τη σιγουριά του 2015, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal, συμπληρώνοντας πως η πρόταση είναι "σοβαρή και καλή".

Το οικονομικό σκέλος (γύρω στα 27 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται το τέλος συμμετοχής) αναμένεται να καλύψει κατά 60% η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και το υπόλοιπο τοπικές επιχειρήσεις, όπως η ζυθοποιία Singha και η Red Bull. Άλλωστε, ο 4ος πλουσιότερος Ταϊλανδός, Chalerm Yoovidhya, κατέχει το 51% της Red Bull.

Kι αν η Ταϊλάνδη ακούγεται πολύ... εξωτικός προορισμός για την F1, να υπενθυμίσουμε πως φέτος διεξήχθη στην Μπαγκόγκ ο διεθνής "Αγώνας των Πρωταθλητών", ενώ το 2010 μια οδήγηση επίδειξης με μονοθέσιο της Red Bull, με αφορμή τα 84α γενέθλια του Βασιλιά της χώρας, είχε προσελκύσει περισσότερους από 150.000 θεατές.