F1: Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στα ρόστερ των οδηγών

Ο Romain Grosjean θα αποτελέσει μαζί με τον Kimi Raikkonen το δίδυμο των οδηγών της ομάδας της Lotus και για το 2013. "Οι δύο οδηγοί συνεργάστηκαν πολύ καλά στην πρώτη τους χρονιά και πιστεύω πως υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν", δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Eric Bopullier. "Ήμαστε τακτικοί επισκέπτες του πόντιουμ το 2012 και σίγουρα σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2013".

Από τη μεριά του, ο Γάλλος οδηγός δήλωσε μεταξύ άλλων: "΄Εμαθα πολλά στην πρώτη μου πλήρη χρονιά στη φόρμουλα 1 και στόχος μου είναι να μετατρέψω αυτά τα μαθήματα σε καλύτερα και συνεπέστερα αποτελέσματα στην πίστα του χρόνου". Παράλληλα, έστειλε e-mail σε όλα τα μέλη της ομάδας ευχαριστώντας τους για την υποστήριξή τους και εκφράζοντάς τους τη χαρά του για την παραμονή στην ομάδα του Ένστοουν.

Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας Kamui Kobayashi, παρά το γεγονός πως κατάφερε να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 8 εκ. ευρώ από χορηγούς και δωρεές οπαδών, βλέπει το κόκπιτ του μονοθέσιου για το 2013 να απομακρύνεται. Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του, "δυστυχώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος και δεν καταφέρνω να εξασφαλίσω μια θέση σε ανταγωνιστική ομάδα για το 2013. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό είναι πολύ θλιβερό και λυπάμαι για τους οπαδούς και τις ιαπωνικές εταιρείες που με υποστήριξαν. Αλλά εξακολουθώ να είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω το 2014".

Tέλος, η Marussia ανακοίνωσε πως προωθεί τον Max Chilton από τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού σε αυτή του δεύτερου, στο πλευρό του Timo Glock. "Νιώσαμε αρκετά σίγουροι για την ικανότητα και τις δυνατότητές του, ώστε να του αναθέσουμε το ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού το Σεπτέμβριο και έκτοτε η εξέλιξή του ήταν ραγδαία από όλες τις απόψεις. Πρώτα απ' όλα αποδείχθηκε εξαιρετικά ικανός στο μονοθέσιο", δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας, John Booth.

Με τις τελευταίες εξελίξεις συμπληρώνονται σχεδόν όλες οι θέσεις των πιλότων για το 2013, καθώς μόνο οι Force India και Caterham ψάχνουν ακόμη του δεύτερους οδηγούς που θα πλαισιώσουν τους Paul di Resta και Charles Pic αντίστοιχα. Αναλυτικά τα ρόστερ των ομάδων μέχρι στιγμής:

 

Ομάδα             1ος οδηγός                            2ος οδηγός

Red Bull            Sebastian Vettel                       Mark Webber

Ferrari              Fernando Alonso                       Felipe Massa

McLaren            Jenson Button                          Sergio Perez

Lotus                Kimi Raikkonen                        Romain Grosjean

Mercedes          Lewis Hamilton                         Nico Rosberg

Sauber             Nico Hulkenberg                       Esteban Gutierrez

Force India       Paul di Resta                                   -

Williams           Pastor Maldonado                     Valtteri Bottas

Toro Rosso       Daniel Ricciardo                       Jean-Eric Vergne

Caterham        Charles Pic                                         -   

Marussia          Timo Glock                               Max Chilton