Απορούν ακόμα και στη Mercedes με την απογοητευτική Ferrari

Αποφασισμένοι να επανέλθουν σε τοπ επίπεδο δηλώνουν οι "κόκκινοι"

Ακόμα και οι άνθρωποι της Mercedes δεν πίστευαν το πόσο εύκολα έκαναν το “1-2” στην πίστα του Σότσι στη Ρωσία, με τα μονοθέσια της Ferrari να κάνουν ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση.

“Πάντα λέγαμε ότι ήταν κοντά, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καθόλου κοντά”, σχολίασε ο νικητής του γκραν πρι του Σότσι Νίκο Ρόσμπεργκ σε δημοσιογράφους. “Ήμασταν πραγματικά πολύ μπροστά αυτό το Σαββατοκύριακο και αυτό ήταν πολύ εντυπωσιακό”.

Ο Ρόσμπεργκ εξήγησε ότι τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ασφάλτου στο Σότσι ενδεχομένως να εξηγούν εν μέρει το πλεονέκτημα της Mercedes – όμως στη Ferrari δεν ψάζνουν δικαιολογίες, αν και θα μπορούσαν να πουν πολλά για το πρόωρο “αντίο” του Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά από χτύπημα του Ντανιίλ Κβιατ της Red Bull (αλλά πολύ λιγότερα για το γεγονός ότι ο Κίμι Ράικονεν τερμάτισε τρίτος με διαφορά 31 δευτερολέπτων από τον πρώτο Ρόσμπεργκ).

“Στο σιρκουί του Σότσι ναι, εξεπλάγην. Πιστέψτε με, δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό”, είπε ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. “Δε νομίζω ότι μπορούμε να το αποδώσουμε σε κακοτυχία, υπάρχουν κυρίως ανθρώπινα λάθη πίσω από αυτήν την ιστορία”.

Ο Αριβαμπένε τόνισε πως η Ferrari πρέπει να βελτιώσει την αξιοπιστία της, και εμφανίστηκε βέβαιος πως το μονοθέσιο της Ferrari σύντομα θα δείξει τις πραγματικές του ικανότητες και ο συνδυασμός των λιγότερο απαιτητικών γκραν πρι και των αλλαγών στον κινητήρα του θα βοηθήσουν.

Ο Ράικονεν δείχνει να συμφωνεί, αν και φαίνεται δύσκολο η Ferrari να κοντράρει τη Mercedes των δέκα σερί νικών και των 36 νικών σε 42 αγώνες από το 2014 μέχρι σήμερα. “Γνωρίζουμε αρκετά μικροπράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, και γνωρίζουμε ότι έρχονται κάποιες βελτιώσεις. Αλλά η Mercedes ήταν πολύ γρήγορη τα τελευταία χρόνια και είναι γρήγορη και φέτος”, παρατήρησε. “Είμαστε πίσω από εκεί που θα θέλαμε να είμαστε, αλλά είμαι σίγουρος ότι ως ομάδα θα φτάσουμε εκεί”.