Στις 6-8 Μαΐου το Ράλι Ακρόπολις 2016

Λίγες μόλις ημέρες μετά το Ράλι Ελβετίας, καταληκτικό γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Πρωτάθλημα του 2016, με το Seajets Ράλι Ακρόπολις να αποτελεί τον τέταρτο από τους συνολικά δέκα γύρους του θεσμού, σύμφωνα με το προσωρινό σχετικό ημερολόγιο που κατατέθηκε από τη Eurosport Events (Promoter του θεσμού) στην Επιτροπή Ράλι της FIA προς έγκριση.

Η επιστροφή του αγώνα κοντά στη φυσική του ημερομηνία (6-8 Μαΐου 2016) απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, με στόχο την πραγματοποίηση ενός κλασικού, στεγνού και απαιτητικού για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.

Το Ράλι Ακρόπολις 2016 αποτελεί τον έναν από τους πέντε γύρους που θα διεξαχθούν σε χωμάτινες ή χιονισμένες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους βρίσκεται ο Αγώνας των Κανάριων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλι Πολωνίας, που αποτελεί νέο γύρο στο Πρωτάθλημα.

Το ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στο Παρίσι.

Προσωρινό ημερολόγιο ΕΠΡ 2016:

5-7 Φεβρουαρίου Ράλι Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι)

11-13 Μαρτίου Ράλι Κανάριων Νήσων (άσφαλτος)

7-9 Απρίλιου Ράλι Ιρλανδίας (άσφαλτος)

6-8 Μαΐου Ράλι Ακρόπολις (χώμα)

2-4 Ιουνίου Ράλι Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα)

23-25 Ιουνίου Ράλι Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος)

15-17 Ιουλίου Ράλι Εσθονίας (χώμα)

5-7 Αυγούστου Ράλι Πολωνίας (άσφαλτος)

26-28 Αυγούστου Ράλι Τσεχίας (άσφαλτος)

24-25 Σεπτεμβρίου Ράλι Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας

20-22 Οκτωβρίου Ράλι Ελβετίας (άσφαλτος)