Μπαίνει με φόρα η Ford στην υβριδική εποχή των ράλι

Μπαίνει με φόρα η Ford στην υβριδική εποχή των ράλι

Έδωσε το «παρών» στο WRC για την τριετία 2022 - 2024

Η Ford δεσμεύτηκε για την μελλοντική της παρουσία στους αγώνες ράλι δίνοντας το «παρών» στη νέα, υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι από το 2022 έως το 2024. Η νέα αυτή δέσμευση ενισχύει έτι περαιτέρω τη σχέση της M-Sport με την Ford, μία συνεργασία που έχει αποδώσει σημαντικές επιτυχίες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους το 1997, η M-Sport και η Ford έχουν κατακτήσει 7 πρωταθλήματα στο WRC, 61 νίκες, 262 βάθρα, αλλά και περισσότερους από 1.500 πρώτους χρόνους σε ειδικές διαδρομές, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία τους ως μία από τις πλέον επιτυχημένες στο σπορ, χάρη και στο εντυπωσιακό ρεκόρ για τη συνεχόμενη κατάκτηση βαθμών που συνολικά φτάνουν σήμερα τους 258.

Η εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη, με την M-Sport Ford να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της προκειμένου να κατακτήσει κορυφαία αποτελέσματα με αρωγό την υψηλή της τεχνογνωσία της στο χώρο των ράλι. Η δέσμευση της Ford στη νέα, υβριδική εποχή διασφαλίζει επίσης τη συνέχιση της παρουσίας της M-Sport στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων ράλι, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει θέσεις εργασίας αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ομάδας στο Dovenby Hall.

Ευθυγραμμισμένη με την παγκόσμια στρατηγική της μάρκας για την δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, το πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αγώνων για αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα ευρείας παραγωγής δεσμεύεται πλήρως προκειμένου να εισάγει την πιο πράσινη τεχνολογία.

Ο Malcolm Wilson βασικός ιδιοκτήτης και CEO M-Sport, δήλωσε:

«Ήταν πάντα σημαντικό για το άθλημά μας να κινείται μαζί με τις εξελίξεις της εποχής, και αυτή η δέσμευση στην υβριδική τεχνολογία ευθυγραμμίζει το μέλλον των ράλι με την παγκόσμια δέσμευση της Ford για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα αγώνων για αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής, το FIA World Rally Championship παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για να δοκιμάσεις, να αναπτύξεις και να προωθήσεις τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στον κλάδο της αυτοκίνησης, κάτι που καθιστά αυτή την εξέλιξη απαραίτητη για τη συνάφεια και συνέχιση του σπορ. Αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος της συνέχισης της επιτυχημένης συνεργασίας μας με τη Ford που διασφαλίζει το άμεσο μέλλον της M-Sport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουμε καταφέρει φανταστικά αποτελέσματα και έχουμε εξελίξει μερικά από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα και οδηγούς αγώνων. Σε στενή συνεργασία με τη Ford Performance, η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε αυτήν την επιτυχία το 2022 με δοκιμές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Αμερική. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, αλλά έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε έναν ακόμα νικητή στα ράλι καθώς ο κόσμος κινείται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».
Από την πλευρά της αμερικάνικης εταιρίας ο διευθυντής της Ford Performance, Mark Rushbrook δήλωσε:

« Η μετάβαση του WRC από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην υβριδική τεχνολογία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την μάρκα. Η εταιρεία κινείται γρήγορα προς ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, αναπτύσσοντας τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων για τα νεότερα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματά της σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχοντας με ένα υβριδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally την επόμενη σεζόν θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε και να αναδείξουμε αυτήν την τεχνολογία στο WRC».

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...