Επεκτείνεται η συνεργασία Red Bull και Infiniti

Η Infiniti και η Red Bull ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους, η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιαπωνική εταιρεία θα είναι από το 2013 ο κύριος τεχνικός εταίρος της Red Bull, ενώ η ομάδα της F1 θα μετονομαστεί σε "INFINITI RED BULL RACING".

Η συνεργασία, που θα ξεκινήσει το 2013 και, αρχικά τουλάχιστον, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν του 2016, θα περιλαμβάνει μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες σε τεχνολογικό επίπεδο, όπως επιβεβαίωσε ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey: "Η φόρμουλα 1 παρουσιάζει τεράστιες τεχνικές και σχεδιαστικές προκλήσεις σε καθημερινή βάση. Ένας τεχνικός εταίρος, όπως η Infiniti, μας προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας σε διάφορα τεχνικά πρότζεκτ, όπως τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας για τη σεζόν 2014".

Ο πρόεδρος της Infiniti, Johan de Nysschen, σχολίασε: "Ενώ οι πρώτοι 24 μήνες ήταν επωφελείς και για τις δύο πλευρές, η νέα μας, στενότερη σχέση θα επιφέρει μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις Infiniti και Red Bull Racing. Η συνεργασία μας που αποτυπώνεται στο όνομα της ομάδας "INFINITI RED BULL RACING" θα μας βοηθήσει στην παγκόσμια προώθηση του εμπορικού σήματος, των προϊόντων και της τεχνολογίας μας".