Το Κατάρ χορηγός της Μ-Sport

Η Μ-Sport ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Κατάρ, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή τριών Ford Fiesta RS WRC, υπό τα χρώματα της αραβικής χώρας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2013.

Mετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Ford από το WRC, η Μ-Sport έψαχνε για χορηγό που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα 2013. Όπως και στην περίπτωση της Citroen, η οποία συνεργάστηκε με το Άμπου Ντάμπι, η Ford βρήκε το ιδανικό της ταίρι σε μια αραβική χώρα. Φυσικά, το τρίτο αυτοκίνητο προορίζεται για τον εκπρόσωπο του Κατάρ, Nasser Al-Attiyah, για τους 7 από τους 13 αγώνες του WRC. Πρώτος οδηγός θα είναι ο Mads Ostberg -που εντυπωσίασε φέτος με τις επιδόσεις του στο τιμόνι του Fiesta με τα χρώματα της Adapta WRT, με το οποίο και σημείωσε την παρθενική του νίκη στην Πορτογαλία-, ενώ αναζητείται ακόμη ο δεύτερος οδηγός. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός θα είναι είτε ο Petter Solberg, είτε ο ThierryNeuville.

To μεγάλο αφεντικό της Μ-Sport, MalcolmWilson, τόνισε πως "η συνεργασία με τον Nasser (σ.σ: Al-Attiyah) και το κράτος του Κατάρ θα επιτρέψει στην M-Sport να συνεχίσει στην κορυφή του αθλήματος ".

Σχετικά Tags
WRC