Έλληνες στο ράλι του Μόντε Κάρλο

Έντονη είναι φέτος η εκπροσώπηση των ελληνικών χρωμάτων στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Δυο μεικτά και ένα αμιγώς Ελληνικό πλήρωμα συμμετέχουν αυτές τις ώρες στον ίσως δυσκολώτερο αγώνα του θεσμού, το θρυλικό ράλι Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται σε χιονισμένες κατά τεκμήριο διαδρομές στα βουνά της Νοτίου Γαλλίας.

Συγκεκριμένα ο Ιορδάνης Σερδερίδης (ζει και δραστηριοποιείται στο Βέλγιο) με συνοδηγό τον Βέλγο William Mergny ξεκίνησε τον αγώνα στο τιμόνι ενός Citroen DS3 R5, αλλά ατύχησε νωρίς, καθώς στη 2η ειδική διαδρομή του αγώνα είχε μια μικροέξοδο και στη συνέχεια εγκατέλειψε από κινητήρα.

Αντίθετα ο Θεσσαλονικιός Νίκος Παυλίδης που οδηγεί ένα Citroen DS3 R2 με συνοδηγό τον πολύπειρο Ιρλανδό Άλαν Χάριμαν, μετά την 8η ε.δ. είναι στην 71η θέση της γενικής (συνεχίζουν 90 αυτοκίνητα), ενώ τρεις θέσεις πιο πίσω αλλά με μόλις 9΄΄ διαφορά συνεχίζουν τον αγώνα οι Δημήτρης Δριβάκος – Αικατερίνη Μπαντέ που οδηγούν ένα Honda Civic TypeR.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα τελείωσε χθες στην 8η ε.δ. όταν ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και επτάκις νικητής του αγώνα στο πρόσφατο παρελθόν, έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του και έπεσε πολύ πίσω στην κατάταξη, της οποίας τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τώρα τα τρία Polo R της VW, με πρώτους τους δις πρωταθλητές Οζιέ – Ιγκράσια.

Σήμερα το πρωί πάντως, η πρώτη ε.δ. της ημέρας ακυρώθηκα από τους οργανωτές για λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του δρόμου.

Το ράλι Μόντε Κάρλο τερματίζει αύριο το μεσημέρι στην πλατεία του πριγκηπάτου.