Golden Rally Show 2014: Η γιορτή του αυτοκινήτου

Η διοργάνωση "Golden Rally Show" (GRS) φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διεξαγωγή της έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Δεκεμβρίου 2014 στην καρδιά της Αθήνας, το Ο.Α.Κ.Α.

Ο αγώνας

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στον προαύλιο χώρο του Golden Hall την Κυριακή 21/12/2014.
Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα εκτυλιχθεί στο Parking του ΟΑΚΑ, όπου θα στεγάζονται όλες οι δραστηριότητες του "Golden Rally Show", τόσο σε αγωνιστικό όσο και μη αγωνιστικό επίπεδο.
Στις 10.30 πμ. της Κυριακής 21/12 δίνεται η εκκίνηση του αγώνα από το χώρο εκκίνησης στο Golden Hall. Τα αγωνιστικά λαμβάνουν εκκίνηση με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους και στη συνέχεια οδηγούνται στο SP.

Στις 11.00 πμ. παίρνει εκκίνηση το πρώτο αγωνιστικό στην 1η ειδική διαδρομή (OAKA SS). H ειδική διαδρομή εκτυλίσσεται σε δύο από τα μεγαλύτερα παρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου, εντός ειδικά διαμορφωμένης οριοθέτησης. Ο αγώνας αποτελείται από συνολικά 4 ειδικές διαδρομές με χρονική διαφορά μεταξύ τους είκοσι λεπτών.
Μετά και το τέλος της τέταρτης ειδικής διαδρομής ολοκληρώνεται και επίσημα ο αγώνας και ακολουθεί η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Παράλληλες δραστηριότητες

Ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δρώμενων έχει προγραμματιστεί και θα λάβει χώρα του διήμερο της διεξαγωγής του. Αξίζει να αναφέρουμε τη δημιουργία πίστας κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς φίλους του αθλήματος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν πεταλοφόρα καρτ. Επίσης, σε οριοθετημένο χώρο θα εκτίθενται παλαιά ιστορικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν διάσπαρτες γωνιές με δραστηριότητες χριστουγεννιάτικης θεματολογίας, ενώ παράλληλα εκθεσιακά περίπτερα των χορηγών της διοργάνωσης, θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες προς τους θεατές. Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς από τον κορυφαίο οδηγό αγώνων Τάσο "Ιαβέρη" Μαρκουίζο, αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων/ αλληλεπιδράσεων με το κοινό.