O Ηirvonen επικεφαλής

O Mikko Ηirvonen με Citroen τέθηκε επικεφαλής του Ράλλυ Σαρδηνίας με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από το δεύτερο Evgeny Novikov, μετά τις εγκαταλείψεις των Loeb, Latvala και Solberg.

Mε το φετινό τίτλο να έχει κριθεί από τον πρoηγούμενο ήδη αγώνα, οι οδηγοί του WRC ξεκίνησαν το Ράλλυ Σαρδηνίας χωρίς άγχος και ίσως με πολύ... κέφι. Στην τρίτη, κιόλας, ειδική του αγώνα και πρώτη της χθεσινής ημέρας, ο συνήθως αλάνθαστος Sebastien Loeb απέδειξε πως τελικά είναι... άνθρωπος. Μια κακή σημείωση στα γραπτά έφτανε για μια έξοδο σε στροφή, που κατέστρεψε το σύστημα διεύθυνσης της Citroen DS3 WRC. Στην επόμενη ειδική διαδρομή ήταν η ώρα του Jari-Matti Latvala να εγκαταλείψει (και αυτός από έξοδο), ενώ στην έβδομη ειδική του αγώνα ήρθε η σειρά του Petter Solberg, ο οποίος κτύπησε το εμπρός μέρος του Ford Fiesta RS WRC, καταστρέφοντας το ψυγείο.

"Πέφτουν σαν μύγες...", ήταν το σχόλιο του Mikko Ηirvonen, που πλέον προσπαθεί απλά να μείνει συγκεντρωμένος και να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας που τον χωρίζει από τον Evgeny Novikov.

Το Σάββατο βρίσκει τους αγωνιζόμενους στη δασική περιοχή του Μόντε Ακούτο, που περιλαμβάνει 6 ειδικές, μεταξύ των οποίων η κλασική ειδική Coiluna και η αναθεωρημένη Monti di Ala.