Lancia και Porsche οι νικητές του 13o Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις

Ένας από τους ομορφότερους αγώνες της χρονιάς τελείωσε σήμερα Δευτέρα 9 Ιουνίου με την απονομή των επάθλων που έγινε παραδοσιακά στο λόφο του Φιλοπάππου. Πρόκειται για το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και τερμάτισε την Κυριακή το απόγευμα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο αγώνας που αφορά παλαιά αυτοκίνητα, ηλικίας από 30 ετών και άνω, μετρούσε με υψηλούς συντελεστές στα ανάλογα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, γεγονός που βοήθησε στην παρουσία σχεδόν 30 ξένων πληρωμάτων, που συμπλήρωσαν τις ελληνικές συμμετοχές τόσο στον «γρήγορο» αγώνα (Sporting με 49 συμμετοχές), όσο και στον αγώνα ακριβείας (Regularity με 67 συμμετοχές).

Στην κατηγορία sporting ο αγώνας με τις 11 ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές διαδρομές ήταν ένας μονόλογος για τις δυο ιταλικές Lancia 037, των "Lucky" - Pons (ήταν συνοδηγός της Μισέλ Μουτόν όταν το 1982 είχε κερδίσει το 29ο Ακρόπολις) και Brazzoli – Barone που τερμάτισαν 1-2 μετά από επική μονομαχία. Τρίτοι τερμάτισαν στον ασφάλτινο αγώνα οι Ιταλοί DaZanche – Oberti με Porsche 911 CarreraRS, ενώ στο χωμάτινο σκέλος οι Αυστριακοί Wagner – Zauner με Porsche 911 SC.

Στην κατάταξη των Ελλήνων, όπου είχαμε δυο ξεχωριστούς αγώνες (άσφαλτος και χώμα), νικητές στο πρώτο σκέλος ήταν οι Καροτσιέρης – Μαχαίρας (911 RS), με 2ους τους Γιοβά – Γρηγοριάδη (Audi 80 GT) και 3ους τους Χριστοδούλου – Βαϊτσο (Nissan 240 RS), ενώ στις χωμάτινες ειδικές η τριάδα ήταν: Γιοβάς – Γρηγοριάδης, Βαζάκας – Ιγγλέσης (ToyotaStarletKP70) και Ειδιπίδης – Γιώτης (Ford Escort 1.6).

Αντιθέτως, στον αγώνα ακριβείας, τα Ελληνικά πληρώματα μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις, με νικητές τους Κατσαούνη – Μανσόλα με Porsche 911 RS, δεύτερους τους Δημήτρη & Άγγελο Κουνέλη με Mini BLMC και τρίτους τους Φωτόπουλο – Γεωργίου με Alfa Romeo 2000 GT Veloce.

Να σημειωθεί ότι, ο αγώνας ήταν μια διοργάνωση της πάλαι ποτέ κραταιάς και νυν καταχρεωμένης ΕΛΠΑ, το προσωπικό της οποίας παραμονές του αγώνα «στασίασε» διεκδικώντας την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, κάτι που κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, πέτυχε…