Ο παγκόσμιος Έλληνας, Ζουρντάν Σερδερίδης

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει φέτος τον Έλληνά του. Πρόκειται για τον Ζουρντάν Σερδερίδη (Jourdan Serderidis) που ζει μόνιμα στο Λουξεμβούργο και πρόσφατα έλαβε μέρος στο 82ο Ράλι Μόντε Κάρλο με αγωνιστική άδεια Βελγίου.

Ο Ζουρντάν που κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα οδηγεί ένα Φορντ Φιέστα R5 και προτίθεται να ακολουθήσει το πρωτάθλημα WRC2, με συνοδηγό τον Βέλγο Μόργκαν Ρος. Στο Μόντε Κάρλο κατάφεραν να τερματίσουν στην 31η θέση της γενικής και 6οι στην κατηγορία τους.

Η συνέχεια στο Σουηδικό Ράλι που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου, όπου και το ελληνικό ενδιαφέρον γίνεται ακόμα πιο έντονο, καθώς αυτή τη φορά ο Σερδερίδης αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, καθώς δηλώνει συμμετοχή σαν Έλληνας.

Ο Ζουρντάν είναι γεννημένος ακριβώς 40 χρόνια πριν (29-1-1964) και έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο WRC πέρσι στο Ράλι της Ουαλίας.

Οι Έλληνες θεατές μάλλον δε θα έχουμε την τύχη να τον δούμε φέτος, αφού το ράλι Ακρόπολις δεν προσμετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πάντως, στο παρελθόν είναι ελάχιστες οι φορές που Έλληνες οδηγοί έχουν συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκτός του δικού μας Ακρόπολις. Πιο σοβαρή προσπάθεια αυτή του Γιάννη Παπαδημητρίου στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ενώ κάποιες εμφανίσεις είχε και ο Άρης Βωβός.

Σχετικά Tags
WRC