Μήτρογλου, ο… εξολοθρευτής της Αντερλεχτ !

Με τον Κώστα Μήτρογλου σε ρόλο... εξολοθρευτή να πετυχαίνει και τα τρία τέρματα της ομάδας του και τον Ρομπέρτο σε ρόλο "σωτήρα" να αποκρούει πέναλτι και να κρατάει το "μηδέν" στην άμυνα, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 3-0 μέσα στο Κονστάντ Βάντενστοκ επί της Άντερλεχτ, “σβήνοντας” με αυτόν τον τρόπο την ήττα της πρεμιέρας από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε ένα παιχνίδι που φαινόταν από την αρχή πως θα είναι ανοιχτό, με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 17', χτυπώντας στην αντεπίθεση, με τον Σαβιόλα να βγάζει την τελική πάσα στον Μήτρογλου, που με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κομβικής σημασίας για το παιχνίδι ήταν η φάση του 24', όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάμαρη στον Κλιέσταν, όμως η εκτέλεση του Μίτροβιτς δεν ήταν καλή, ο Ρομπέρτο μάντεψε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι Βέλγοι συνέχισαν να πιέζουν, και έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες με τους δραστήριους Μίτροβιτς και Σουάρες, όμως ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που πέτυχε το 2-0 στο 56', και πάλι με τον Μήτρογλου, που έμεινε ξεχασμένος από την άμυνα των Βέλγων μετά από μία μακρινή κεφαλιά του Εντινγκά.

Οι Βέλγοι απογοητεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρει χώρους και να φτάσει και στο 3-0, και πάλι με τον Μήτρογλου, αυτή τη φορά με μαγικό σουτ έξω από την περιοχή.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός μπαίνει και πάλι δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, και θα πάει στα επόμενα δύο παιχνίδια με την Μπενφίκα για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε επίσης με σκορ 3-0 της Μπενφίκα και δείχνει να έχει... καπαρώσει ήδη την πρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Α' Όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
Λεβερκούζεν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Β' Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Κοπεγχάγη 4-0
Γιουβέντους – Γαλατασαράι 2-2

Γ' Όμιλος

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα 3-0

Δ' Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 1-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βικτόρια Πλζεν 3-2