Ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Μίλαν

Με αμφίρροπες αναμετρήσεις σε τέσσερις ομίλους, αρχίζει η δεύτερη αγωνιστική του Champions League την Τρίτη. Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές του Άγιαξ με τη Μίλαν, της Πόρτο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, της Άρσεναλ με τη Νάπολι και της Βασιλείας με τη Σάλκε.

Στον πέμπτο όμιλο, η Βασιλεία μετά την έκπληξη που έκανε στο Στάμφορντ Μπριτζ με τη νίκη 2-1 επί της Τσέλσι, θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της, κόντρα στη Σάλκε. Ίδιος είναι και ο στόχος για τους Γερμανούς οι οποίοι είχαν ξεκινήσει νικηφόρα την εφετινή τους πορεία στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στον έκτο όμιλο, η φορμαρισμένη Άρσεναλ θα υποδεχτεί τη Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ. Και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ έχουν από μια νίκη, μετά την πρώτη αγωνιστική. Στην άλλη αναμέτρηση, η Ντόρτμουντ θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ, που θα της δώσει το δικαίωμα να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στους 16 της διοργάνωσης.

Στον έβδομο όμιλο, η Πόρτο θα υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ντραγκάο. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας σε Πορτογαλία και Ισπανία, αντίστοιχα. Οι ροχιμπλάνκος προέρχονται από τη μεγάλη νίκη 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον όμιο, μετά το 3-1 επί της Ζενίτ. Η Πόρτο από την πλευρά της είχε επικρατήσει εκτός έδρας 1-0 της Αούστρια Βιέννης και ψάχνει το δεύτερο τρίποντό της στη διοργάνωση.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο, ο Άγιαξ θα υποδεχτεί στο Άμστερνταμ τη Μίλαν. Ο Αίαντας είχε συντριβεί (4-0) από τη Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς του ομίλου, ενώ η Μίλαν είχε ξεκινήσει με νίκη 2-0 επί της Σέλτικ τις υποχρεώσεις της. Στην άλλη αναμέτρηση η Σέλτικ θα υποδεχτεί στη Γλασκώβη τη Μπαρτσελόνα και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία, όταν είχε επικρατήσει 2-1 των Καταλανών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημέρας:

5ος όμιλος

Στεάουα Βουκουρεστίου-Τσέλσι (21:45)
Βασιλεία-Σάλκε (21:45)

6ος όμιλος

Άρσεναλ-Νάπολι (21:45)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ (21:45)

7ος όμιλος

Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)
Ζενίτ-Αούστρια Βιέννης (19:00)

8ος όμιλος

Άγιαξ-Μίλαν (21:45)
Σέλτικ-Μπαρτσελόνα (21:45)

Πηγή: novasports.gr