Σιγή… ασυρμάτου στο γαλανόλευκο στρατόπεδο

Ούτε στιγμή δεν άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του ο Φερνάντο Σάντος

Με κλειστά χαρτιά παίζει ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του αγώνα με τη Σλοβακία. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται παρόλ' αυτά πως ετοιμάζει νέο σχήμα για τον κρίσιμο αγώνα με ενδεχόμενο το 4-4-2 να γίνει 4-3-3.

Στην προπόνηση μάλιστα δεν δοκίμασε κανένα σχήμα, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εθνικής. Στόχος του είναι να μην αποκαλύψει τα σχέδιά του και να μπερδέψει τον αντίπαλο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Δημήτρης Σιόβας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς και μάλιστα βασικός στη θέση του αριστερού στόπερ. Ο Κώστας Κατσουράνης θα παραμείνει στη μεσαία γραμμή ως αριστερό εσωτερικό χαφ. Επίσης, Γκέκας και Σαλπιγγίδης θα...ενισχύσουν την ελληνική επίθεση στο πλευρό του Γιάννη Σαμαρά.

Οι τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να είναι με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεξί ο Βασίλης Τοροσίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, τριάδα στη μεσαία γραμμή Τζιόλης (αμυντικό χαφ), Κατσουράνης (αριστερό εσωτερικό χαφ), Μανιάτης (δεξί εσωτερικό χαφ) και στην επίθεση από τα αριστερά προς τα δεκιά οι: Σαμαράς, Γκέκας και Σαλπιγγίδης.

Από την πλευρά τους οι Σλοβάκοι θα παίξουν με τον Ολόσκο ως μοναδικό επιθετικό, ενώ ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Κούσκο. Εν τω μεταξύ, ο αριστερός χαφ-εξτρέμ της Σλοβακίας - ο Στοχ της Φενέρμπαχτσε - είναι δεξιοπόδαρος, αλλά παίζει στην ανάποδη πλευρά για να συγκλίνει.

 7oς ΟΜΙΛΟΣ

Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)

Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία (21:00)

Σλοβακία-Ελλάδα (21:30)

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία: 

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη (3) 7 (12-2)

2. Σλοβακία (3) 7 (5-2)

3. Ελλάδα (3) 7 (4-1)

4. Λιθουανία (3) 4 (3-3)

5. Λετονία (3) 0 (3-8)

6. Λιχτενστάιν (3) 0 (1-12)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Ελλάδα

Σλοβακία-Λιθουανία

Λιχτενστάιν-Λετονία