Όλα τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδος

Με λυτρωτή το Ζορό ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Καλλιθέα με 1-0, ένα αποτέλεσμα που του δίνει το προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα στην Κρήτη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κέρκυρα - Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, περνώντας νικηφόρα με 1-0 από την Κέρκυρα με γκολ του Πασά.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δέκα παίκτες.

Καλλονή - Πιερικός

Ο Εμάνουελ Περόνε έχασε πέναλτι στην Κατερίνη αλλά «χτύπησε» στις καθυστερήσεις χαρίζοντας τη νίκη στην Καλλονή επί του Πιερικού (2-1).

Το απόγευμα στην Κατερίνη ξεκίνησε με μία ευγενική χειρονομία από πλευράς φιλάθλων των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ιστορίας Πιερικού απένειμε τιμητική πλακέτα στον παλιό προπονητή της ομάδας και νυν της Καλλονής Γιάννη Μαντζουράκη, με το μήνυμα: "Στον προπονητή μας Γιάννη Μαντζουράκη, αρχιτέκτονα του υπέροχου Πιερικού της περιόδου 90-92".

Ατρόμητος - Φωστήρας

Σε ένα αθηναϊκό ντέρμπι... απ' τα παλιά ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Φωστήρα και τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του "Σπύρος Γιαλαμπίδης". Στον Ταύρο ήταν δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, αλλά οι Περιστεριώτες στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να βάλουν κάτω την μπάλα και να πάρουν τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ολυμπιακός Βόλου - Άρης

Τη νίκη με 1-0 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Άρη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με το γκολ του Κατσίκη στο 74' να δίνει προβάδισμα στους Βολιώτες ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Σε ένα παιχνίδι που κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, οι Βολιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους ευκαιρίες και πήραν την πολύτιμη νίκη, που τους τοποθετεί σε θέση οδηγού όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Καρδίτσας

Ήταν να μη βάλει το πρώτο γκολ... Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στην Τούμπα να κάμψει την αντίσταση της Αναγέννησης, όμως άπαξ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με σκόρερ τον Γεωργιάδη, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Ο Βούκιτς στο 75' και ο Νέτσιντ στο 82' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, που καθιστά τη ρεβάνς της Καρδίτσας τυπική διαδικασία.

Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης

Το "ντέρμπι" μεταξύ δύο ομάδων της Superleague στα Χανιά έληξε χωρίς νικητή, με το τελικό 1-1 μάλιστα να διαμορφώνεται μόλις μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στο 41' ο Νταβίντ Τόρες έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς, όμως η χαρά τους κράτησε λίγο, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παντελιάδης ισοφάρισε σε 1-1, με το σκορ αυτό να παραμένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Στις αναμετρήσεις των πρώτων αγώνων για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 2-1

Αστέρας Μαγούλας-Λεβαδειακός 2-1

Ηρακλής Ψαχνών-Βέροια 3-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Αιγινιακός 0-0

Ολυμπιακός-Φωκικός 5-1

Αστέρας Τρίπολης-ΑΟ Χανιά 0-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-1

Πανιώνιος-Απόλλων Καλαμαριάς 3-1

Ηρακλής-Ξάνθη 1-0

Κέρκυρα-Παναιτωλικός 0-1

Πιερικός-Καλλονή 1-2

Καλλιθέα-ΟΦΗ 0-1

Ολυμπιακός Βόλου-Αρης 1-0

Φωστήρας-Ατρόμητος 0-1

ΠΑΟΚ-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0

Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης 1-1

Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από novasports.gr