Σε αναζήτηση σταθερής ενδεκάδας ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίχρονο το βράδυ της Τρίτης, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά κι εκείνοι που παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν από την τηλεόραση, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο φόβος για τις πολλές ενδεκάδες και την έλλειψη συνοχής, τα αμυντικά κενά και η χαώδης διαφορά δυναμικότητας πήγαν... περίπατο. Στον αντίποδα, επικράτησαν το "διάβασμα" της αντιπάλου από τον Μίτσελ, η σφικτή μεσαία γραμμή που κέρδιζε μπάλες, οι επιθετικές προσπάθειες, ο πολύ καλός Σάμαρης και ο εξαιρετικός Βλάντιμιρ Βάις, που είχε ένα δοκάρι, "πάσαρε" άλλο ένα στον Φουστέρ και πέτυχε το θεσπέσιο γκολ στο 25'.

Παρά το γκολ του Καβάνι κόντρα στη ροή του αγώνα, δείγμα της μεγάλης κλάσης του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και του Ουρουγουανού, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε.

Όλα αυτά μέχρι την αρχή της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοση του, ο Βάις σίγησε, ο Σάμαρης άρχισε τα λάθη και κρίθηκε αυστηρά, αν και είναι νέο παιδί και στο πρώτο μέρος τα είχε πάει εξαιρετικά.

Ο Μίτσελ δεν αντέδρασε εγκαίρως στην αλλαγή πλάνων του Μπλαν και αυτό θα του χρεωθεί. Θα του χρεωθεί, ωστόσο και κάτι, για το οποίο δεν ευθύνεται, αλλά ο Ολυμπιακός την Τρίτη το βράδυ δεν το είχε: τη σωστή αντίδραση στις στημένες φάσεις.

Για άλλη μια φορά, ο Μίτσελ προδίδεται σε ένα θέμα που το δούλεψε πολύ. Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν τρία γκολ από κεφαλιά, μετά από κόρνερ, φάσεις που εξελίχθηκαν σαν από καρμπόν.

Οι κακές γλώσσες θα "τα ρίξουν" στον ανέτοιμο Μπονγκ, που τα έδωσε όλα για να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δίδυμο Μεντζανί - Σιόβα, που έδειξε αδύναμο στον αέρα. Ο Σιόβας είχε δείξει προειδοποιητικά σημάδια στη νίκη της Ελλάδας επί της Λετονίας και ο Μεντζανί δεν έχει ως φόρτε του το ψηλό παιχνίδι κι αυτό είναι γνωστό.

Να κατηγορηθεί ο Μίτσελ επειδή δε μερίμνησε για τις αντικαταστάσεις στο ρόστερ και επειδή η ομάδα "κόντυνε" σε ύψος σε σχέση με πέρσι, είναι υπερβολικό. Δε θα το κάνει ούτε ο Μαρινάκης, ο οποίος μοιάζει ξανά επιφυλακτικός με τον Ισπανό προπονητή.

Ο Μίτσελ βρίσκεται πάλι σε σημείο μηδέν. Πάλι πρέπει να αποδείξει. Ίσως αυτό τον φθείρει, ίσως αυτό τον κάνει να βρει κι άλλες λύσεις. Πάντως, να δουλέψει περισσότερο δε γίνεται.

Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, όσο κι αν ακούγεται αυτό σαν υποχώρηση, θα ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό, βάσει του προγράμματός του.

Ούτως ή άλλως, με νίκη ή με ισοπαλία ή με ήττα, οι ερυθρόλευκοι θα τα δώσουν όλα για τους τρεις βαθμούς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Θα πρέπει πλέον να πάνε κλιμακωτά. Ας κερδίσουν πρώτα στο Κόνσταντ Φαν Ντερ Στοκ και μετά θα μπορούμε να μιλάμε για διεκδίκηση περισσότερων πραγμάτων στον όμιλο στις διπλές αναμετρήσεις με τη Μπενφίκα.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί, πάντως, σταθερότητα σύνθεσης ενδεκάδας και σταθερότητα απόδοσης, αλλά και φυσικής κατάστασης, που έπρεπε να έχει. Οι Πειραιώτες ήταν καλοί, αλλά έκαναν παιδαριώδη λάθη. Στο Champions League αυτά δε συγχωρούνται. Ας δουλέψει ο Μίτσελ την ταυτότητα της ομάδας πρώτα. Να είναι όλοι όπως ο Μπονγκ: να "διψούν" να παίζουν κι ας "τα ακούει" ο προπονητής, που τους βάζει.

Με παίκτες που έχουν αποκτηθεί και δεν έχουν προλάβει να αγωνιστούν ακόμη, το στήσιμο του φετινού Ολυμπιακού έχει δρόμο ακόμα και αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο του Μίτσελ.