Για να αλλάξει η ΑΕΚ θέλει… δουλειά πολλή

Να αλλάξει την αγωνιστική νοοτροπία της ΑΕΚ προσπαθεί ο νέος της προπονητής, Έβαλντ Λίνεν.

Στο φιλικό με το Αιγάλεω (νίκη με 3-1) παρακολούθησε για πρώτη φορά εν δράσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του και έβγαλε τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα.

Όπως και στις δύο προηγούμενες θητείες του στην Ελλάδα, ο Λίνεν συμπεριφέρεται πραγματιστικά και πρώτο μέλημά του είναι να προσαρμόσει το μέγεθος ΑΕΚ στην τωρινή ποιότητα του υπάρχοντος ρόστερ. Με άλλα λόγια, ο Γερμανός τεχνικός φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια ΑΕΚ πιο συγκρατημένη, που να παίζει πιο πίσω, προσέχοντας τα νώτα της και με έμφαση στην αμυντική λειτουργία. Αν και αναμένεται να αντιμετωπίσει την αντίθεση των οπαδών, οι οποίοι δε θέλουν να δουν την ομάδα τους να κάνει άλλες υποχωρήσεις, ο Λίνεν θα επιμείνει ελπίζοντας ότι οι όποιες αρνητικές αντιδράσεις θα εξαλειφθούν μόλις έρθουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Ο Γερμανός τεχνικός παρατήρησε επίσης ότι η ομάδα είναι επιρρεπής στα αβίαστα λάθη, κάτι που θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει. Συν τοις άλλοις, η απειρία του συνόλου δείχνει μειωμένη συνοχή μεταξύ των γραμμών. Πρόκειται για άλλον ένα τομέα που επιδέχεται διόρθωσης. Ο Λίνεν επίσης προσανατολίζεται σε σύστημα 4-5-1 με παίκτη-οργανωτή σε ρόλο "δεκαριού" και έναν επιθετικό.