Άλλες πέντε ομάδες προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Η 10η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα που άλλες πέντε ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Μετά τη διοργανώτρια Βραζιλία και την Ιαπωνία στις 4 Ιουνίου, στις 18 του ίδιου μήνα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση οι Αυστραλία, Ιράν, Νότια Κορέα.

Την Τρίτη, οι Ολλανδοί κέρδισαν 2-0 εκτός την Ανδόρα και πήραν κι αυτοί το εισιτήριο από τον τέταρτο προκριματικό όμιλο της ζώνης της Ευρώπης, ενώ οι Ιταλοί, στο δεύτερο όμιλο, ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και ενώ έχαναν με 1-0 από την Τσεχία, πήραν τη νίκη με 2-1 και μαζί ένα εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας. Στο μεταξύ, Γερμανία, Ελβετία και Ρωσία βρίσκονται ένα βήμα από την πρόκριση από την ευρωπαϊκή ζώνη.

Στον όμιλο της Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής, την πρόκριση εξασφάλισαν οι Κόστα Ρίκα και ΗΠΑ. Ο ομάδα του Τζόελ Κάμπελ του Ολυμπιακού έφερε 1-1 στο Κίνγκστον με τη Τζαμάικα και πήρε την πρόκριση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν με 2-0 το Μεξικό. Το Μεξικό κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικής φάσης για τελευταία φορά από το 1990 και να μην προκριθεί από το Μουντιάλ του 1982 (το 1990 είχε πάρει εισιτήριο, αλλά απαγορεύτηκε η συμμετοχή του).

Τέλος, η Αργεντινή έγινε η πρώτη ομάδα από τον προκριματικό όμιλο της Λατινικής Αμερικής που πήρε το εισιτήριο, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό εκτός έδρας 5-2 την Παραγουάη. Η ήττα της Κολομβίας με σκορ 2-0 στην Ουρουγουάη δεν την άφησαν να πανηγυρίσει κι εκείνη την πρόκριση, μαζί με τη μπιανκοσελέστε.