Τι έκαναν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το Σαββατοκύριακο

Αν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League και του ΠΑΟΚ στο Europa League παίξουν και στην Ευρώπη όπως έπαιξαν αυτό το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματά τους, τότε οι ελληνικές ομάδες έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης !

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις έξι συνολικά αντιπάλους των δύο ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε, κι αυτή με το ζόρι, καθώς “λύγισε” με 2-0 την Γκινγκάμπ μέσα στην έδρα της, χάρη σε δύο γκολ που πέτυχαν στις καθυστερήσεις οι Ραμπιό και Ιμπραΐμοβιτς.

Από την πλευρά της, η Μπενφίκα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι της Λισαβόνας με την Σπόρτινγκ, μένοντας στο 1-1, χάρη στο γκολ του Μάρκοβιτς στο 65', που ισοφάρισε το γκολ του Μοντέρο στο 10ο λεπτό.

Όσο για την τρίτη αντίπαλο του Ολυμπιακού, την Άντερλεχτ, η βελγική ομάδα έδειξε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα στην ήττα της με σκορ 4-3 από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η Άντερλεχτ προηγήθηκε στο 18' με τον Κλιέσταν, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στο 54', για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 59' με τον Σουάρες. Η Ζούλτε Βάρεγκεμ έκανε το 3-2 στο 75', όμως η Άντερλεχτ ισοφάρισε και πάλι στο 78' με τον Ντε Ζέουβ. Το γκολ της νίκης πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Μπεριέ για τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άντερλεχτ τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, λόγω των αποβολών του Κουγιατέ (52') και του Ντεσάχτ (90'), ενώ η Ζούλτε Βάρεγκεμ με 10 (Σκούλασον στο 71').

Όσο για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ, η Άλκμααρ απογοήτευσε τους οπαδούς της, καθώς έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Φίτεσε, η Μακάμπι Χάιφα ηττήθηκε με 3-2 από την Άσντοντ, ενώ η Σαχτέρ Καραγκάντι διασύρθηκε με σκορ 4-0 στην έδρα της Ορνταμπάσι!