CAS: Τιμωρία δύο χρόνων για τη Φενερμπαχτσέ

Με διετή αποκλεισμό από τς ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε η Φενερμπαχτσέ.

Το CAS επικύρωσε την ποινή που της είχε επιβληθεί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή της τουρκικής ομάδας κατά της τιμωρίας διετούς αποκλεισμού που της είχε επιβληθεί από την UEFA για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2011.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η τουρκική ομάδα, που το βράδυ της Τρίτης αποκλείστηκε στη φάση των πλέι-οφ του Champions League από την Άρσεναλ, δεν θα λάβει φέτος μέρος ούτε στους ομίλους του Europa League.

Η UEFA είχε επιτρέψει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, μέχρι να εξεταστεί η έφεσή της στο CAS.

Η UEFA θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης για να αποφασίσει πώς θα καλυφθεί το κενό που προκύπτει στους ομίλους του Europa League μετά την αποβολή της Φενερμπαχτσέ.

Τη θέση της θα πάρει είτε η αντίπαλος της Σάλτσμπουργκ, Ζαλγκίρις Κάουνας, επειδή η πρώτη ήταν η αντίπαλος της Φενερμπαχτσέ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, είτε η τουρκική Καϊσέρισπορ, η οποία θα εξασφάλιζε την αμέσως επόμενη θέση στην Ευρώπη, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην περσινή Super Lig, ενώ η τέταρτη Μπουρσασπόρ αποκλείστηκε από τη Βοϊβοντίνα.