Ο Λιονέλ Μέσι στο εβραϊκό Τείχος των Δακρύων

Με επισκέψεις στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ καθώς και μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε Δυτική Οχθη και Τελ Αβίβ ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της Μπαρτσελόνα στη Μέση Ανατολή.

Το πρωί της Κυριακής, ο Λιονέλ Μέσι, ο Τσάβι, ο Νεϊμάρ και οι άλλοι σταρ της πρωταθλήτριας Ισπανίας, φορώντας το ιουδαϊκό "κιπά" στο κεφάλι, επισκέφθηκαν το Τείχος των Δακρύων και αργότερα είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε για την παρουσία της στη χώρα του την Μπαρτσελόνα, την οποία χαρακτήρισε "κάτι παραπάνω από έναν σύλλογο", το οποίο είναι, άλλωστε, το σύνθημά της. Ο ίδιος ευχήθηκε και την ταχεία ανάρρωση του πρώην προπονητή της ομάδας, Τίτο Βιλανόβα.

O Πέρες αναφέρθηκε στον ομαδικό τρόπο του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα και ευχήθηκε να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία στην περιοχή ώστε "να βάλουμε το γκολ της ειρήνης", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις επίσημες συναντήσεις με την ισραηλινή ηγεσία, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα παρέστησαν σε δύο ποδοσφαιρικού χαρακτήρα εκδηλώσεις: παίζοντας μπάλα με μια ομάδα με παιδιά με καρκίνο - με τον Νετανιάχου να συμμετέχει φορώντας την εμφάνιση της εθνικής Ισραήλ - και έπειτα συμμετέχοντας σε αυτοσχέδια ματς με τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Μπάρτσα στο Τελ Αβίβ. Περισσότερα από 14.000 παιδιά παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για να συναντήσουν από κοντά τα είδωλά τους!

Το Σάββατο η αποστολή της Μπαρτσελόνα στην αρχή ενός διήμερου ταξιδιού που έφερε την ονομασία "Περιοδεία Ειρήνης", επισκέφτηκε τα Παλαιστινιακά Εδάφη και οι παίκτες της ομάδας συναντήθηκαν με τον Μαχμούντ Αμπάς. Παράλληλα οι παίκτες της Μπάρτσα επισκέφθηκαν και τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.