Αλλαγή σκηνικού και… Έβαλντ Λίνεν!

Στη λύση του Γερμανού Έβαλντ Λίνεν κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος για τον πάγκο των κιτρινόμαυρων αλλά υπάρχει διαφωνία στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα, τόσο ως προς το οικονομικό σκέλος, όσο και ως προς τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και τους στόχους της σεζόν.

Ωστόσο, ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού ζήτησε 200.000 ευρώ ως το τέλος της σεζόν και 400.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν σε συμβόλαιο 1,5 έτους, αυξάνοντας κατά 100% τις απολαβές που αρχικά αξίωνε. Δεδομένων των απαιτήσεων Λίνεν, το ζήτημα πάγωσε ξαφνικά. Οι διαπραγματεύσεις όμως βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πώς εξανεμίστηκε το προβάδισμα Σουμ

Ο Ισραηλινός Ιτζχάκ Σουμ φάνταζε ως το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί. Ο Σουμ βρέθηκε στην Αθήνα και έδειξε ότι ενδιαφέρεται για τη θέση και "διψά" να προπονήσει ομάδα και να βρεθεί και πάλι εντός του ελληνικού ποδοσφαιρικού στερεώματος. Η κατ' ιδίαν συζήτηση του Ισραηλινού τεχνικού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ένωσης του έδινε προβάδισμα. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού αποτελούσε οικονομική λύση, την ώρα που με τον Γερμανό Έβαλντ Λίνεν ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε μιλήσει μόνο τηλεφωνικά.

Οι άλλες λύσεις που δεν προχώρησαν

Η λύση Χάβου εξασθένησε. Ο Έλληνας προπονητής εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Την ίδια ώρα τα φαξ συνεχίζουν να πέφτουν βροχή στα γραφεία της ΠΑΕ. Τελευταίο όνομα ήταν ο πρώην τεχνικός της Σαλερνιτάνα, Τζιουζέπε Γκαλντερίζι.

Συν τοις άλλοις, όπως είχε προβλέψει το news.gr, οι επαφές με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατέληξαν ήδη από χθες σε αδιέξοδο από τη στιγμή που ο Πορτογάλος δεσμεύεται με συμβόλαιο και η Ολανένσε απαίτησε χρήματα για να το "σπάσει".

Πρόγραμμα-πρόκληση για τους κιτρινόμαυρους

Οι μέρες περνούν πάντως και η ΑΕΗ "καίγεται" για προπονητή. Η ανακοίνωση για τη συμφωνία με τον Έβαλντ Λίνεν, αν αυτή τελεσιδικήσει, δεν αναμένεται καν σήμερα. Μια μικρή ανάσα δίνει η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των αγώνων των εθνικών ομάδων. Δεν παύει, πάντως, να παραμένει ουραγός στη Superleague και το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών "τρομάζει" (ΠΑΟΚ εκτός, Πλατανιάς εντός, Παναθηναϊκός εκτός, Ολυμπιακός εντός).