Ποια είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Champions League

Kαι η κλήρωτίδα έβγαλε το ζευγάρι των προκριματικών για το Champions League. Εκεί ο δικός μας ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ουκρανική Μένταλιστ. Κοιτάζοντας κανείς το προφίλ της αντιπάλου των Θεσσαλονικέων, θα δεί ότι πρόκειται για τρίτη μεγαλύτερη ομάδα της Ουκρανίας, η οποία την περασμένη αγωνιστική περίοδο υποσκέλισε τη Ντιναμό Κιέβου στη βαθμολογία.

Κατά το παρελθόν μάλιστα, είχε συναντηθεί με μία ακόμα ελληνική ομάδα, στο πλαίσιο του Europa League, τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2011-12 συμμετείχε στο Europa league, φτάνοντας στους "8" της διοργάνωσης, όπου την πορεία της ανέκοψε η Σπορτινγκ Λισσαβωνας.

Τότε είχε καταφέρει να αποκλείσει τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό παρά την ηττα της με 0 – 1 στην έδρα της, στο Χαρκοβο. Νικώντας τους ερυθρόλευκους στην Αθηνα με σκορ 1-2, ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης . Το 2012-13 βρισκεται παλι στο Europa league συμμετεχοντας στον 11ο ομιλο του Europa League με Λεβερκουζεν,Ροζεμποργκ και Ραπιντ Βιεννης.Καταφερνει και περνει τη προκριση στους "32" της διοργανωσης τερματιζωντας 1η στον ομιλο της με 13 βαθμους.

Ιδρύθηκε το 1925 από εργάτες του τοπικού εργοστασίου παραγωγής αρμάτων μάχης (KhPZ).

Σοβιετικές διοργανώσεις, ενώ το το 1936 αναρριχήθηκε στο επίσημο Σοβιετικό πρωτάθλημα, αφού αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του Χαρκόβου. Αγωνίστηκε στην τρίτη κατηγορία του Σοβιετικού πρωταθλήματος, προβιβάστηκε στη δεύτερη και κατά περιόδους στην πρώτη κατηγορία. Στο κύπελλο έφτασε δύο φορές στον τελικό (1983, 1988) και την τελευταία φορά το κατέκτησε επικρατώντας της Τορπέντο Μόσχας με 2-1.